KaeR Napisano 12 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2016 Paszport wazny do 2022 a wiza do 2026 jak to pozniej wyglada przy zmianie paszportu?przebijaja wize na nowy paszport czy wiza traci waznosc bezpowrotnie? Jeździsz z dwoma.
sly6 Napisano 12 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2016 Pamiętaj aby Ci wizy nie przedziurkowali jak będą Ci unieważniać stary paszport
adrian14_03 Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 Planuje wyjazd na czerwiec na okolo 2 moze 3 miesiace.Warto zainteresowac sie jakims dodatkowym ubezpieczeniem na pobyt w usa?
Joanna30 Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 Zawsze. Znaczy - takie jest moje zdanie. Wybieram się do Stanów na trzy tygodnie i na pewno kupię ubezpieczenie. 200-300 złotych to nie są jakieś powalające kwoty i uważam, że dla własnego spokoju i komfortu warto je pomieść No, ale to tylko moje myślenie. Ostatnio w tv mówili o Polakach, którzy wyjechali do Meksyku na wczasy. Gościu dostał udaru i leży w szpitalu, a rachunek za to leczenie jest kosmiczny... A wystarczyło tylko wykupić dodatkowe ubezpieczenie za głupie 90 złotych... http://www.rynekzdrowia.pl/Ubezpieczenia-zdrowotne/Meksyk-za-wakacyjne-leczenie-polski-pacjent-ma-zaplacic-800-tys-zl,159092,4.html
katlia Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 Zgadzam sie. Znajomy przyjechal do Stanow na urlop, potknal sie w parku narodowym, spadl i zlamal noge. Byl najpierw zabrany do kliniki na terenie parku, potem do szpitala bo zlamanie bylo skomplikowane. Jego rachunki byly cos w rejonie $11,000. Na szczescie mial ubezpieczenie wykupione w Polsce ktore pokrylo prawie wszystkie koszty.
ygritte Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 Pewnie, ubezpieczenia nie są drogie, a są bardzo przydatne! Nawet głupie potknięcie się i złamanie nogi/skręcenie kostki czy zasłabnięcie z gorąca oznacza kosmiczne rachunki.
bic Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Wizyta Kraków 03.02.2016 rozmowa na 10:00. W jakim celu ? Do kogo ? Na ile ? Czy 1 raz staram się o wizę ? Co najpierw będę zwiedzał ? Co robię ? Co chce robić po szkole ? Czy był ktoś z rodziny w USA/czy kogoś tam mam ? W jakich krajach byłem ? Bardzo zdziwiłem się że nie musiałem przedstawiać zaświadczeń na temat szkoły czy też kto sponsoruje mi wyjazd Wiza przyznana na 10 lat Pozdrawiam
Robert1992 Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 22 marca byłem z wizytą w ambasadzie pan konsul blondyn w okularach zadał mi moze z 5 pytan do kogo lece i czym sie zajmuje w miedzy czasie około 5 minut grzebał cos w komputerze i później dał mi kartke ze nie o tą wize sie starałem
Joanna30 Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 A jaki był cel Twojego wyjazdu? O jaką wizę się starałeś? Czy razem z tą kartą oddał Ci też paszport?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.