Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Paszport wazny do 2022 a wiza do 2026 jak to pozniej wyglada przy zmianie paszportu?przebijaja wize na nowy paszport czy wiza traci waznosc bezpowrotnie?

Jeździsz z dwoma.

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zawsze.

Znaczy - takie jest moje zdanie.

Wybieram się do Stanów na trzy tygodnie i na pewno kupię ubezpieczenie. 200-300 złotych to nie są jakieś powalające kwoty i uważam, że dla własnego spokoju i komfortu warto je pomieść ;) No, ale to tylko moje myślenie.

Ostatnio w tv mówili o Polakach, którzy wyjechali do Meksyku na wczasy. Gościu dostał udaru i leży w szpitalu, a rachunek za to leczenie jest kosmiczny...

A wystarczyło tylko wykupić dodatkowe ubezpieczenie za głupie 90 złotych...

http://www.rynekzdrowia.pl/Ubezpieczenia-zdrowotne/Meksyk-za-wakacyjne-leczenie-polski-pacjent-ma-zaplacic-800-tys-zl,159092,4.html

Napisano

Zgadzam sie. Znajomy przyjechal do Stanow na urlop, potknal sie w parku narodowym, spadl i zlamal noge. Byl najpierw zabrany do kliniki na terenie parku, potem do szpitala bo zlamanie bylo skomplikowane. Jego rachunki byly cos w rejonie $11,000. Na szczescie mial ubezpieczenie wykupione w Polsce ktore pokrylo prawie wszystkie koszty.

Napisano

Pewnie, ubezpieczenia nie są drogie, a są bardzo przydatne! Nawet głupie potknięcie się i złamanie nogi/skręcenie kostki czy zasłabnięcie z gorąca oznacza kosmiczne rachunki.

Napisano

Wizyta Kraków 03.02.2016 rozmowa na 10:00.

W jakim celu ?

Do kogo ?

Na ile ?

Czy 1 raz staram się o wizę ?

Co najpierw będę zwiedzał ?

Co robię ?

Co chce robić po szkole ?

Czy był ktoś z rodziny w USA/czy kogoś tam mam ?

W jakich krajach byłem ?

Bardzo zdziwiłem się że nie musiałem przedstawiać zaświadczeń na temat szkoły czy też kto sponsoruje mi wyjazd :)

Wiza przyznana na 10 lat

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano

22 marca byłem z wizytą w ambasadzie pan konsul blondyn w okularach zadał mi moze z 5 pytan do kogo lece i czym sie zajmuje w miedzy czasie około 5 minut grzebał cos w komputerze i później dał mi kartke ze nie o tą wize sie starałem <_<

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...