quarterback87 Napisano 11 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2017 24 minuty temu, Latimerie napisał: Rada dla starających się o wizę: Nie stresujcie się! Jeśli nic nie ukrywacie i macie więzi z Polską, to wizę macie praktycznie w kieszeni. I jeśli nie kombinujecie
Adii Napisano 11 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2017 Cześć, własnie skończyła mi się wiza B2 bo dostałem tylko na rok. Usłyszałem gdzieś że Trump zmienił zasady przedłużania wiz z 48 na 12 miesięcy. W jakiś sposób da się przedłużyć promesę bez przechodzenia rozmowy z ambasadzie itp?? Czy znowu trzeba jechać do ambasady i starać się o wizę.? Bo trochę nie rozumiem zmiany jaką wprowadził Trump, wcześniej o czymś takim nie słyszałem.
jkb Napisano 11 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2017 Musisz jechac do ambasady na rozmowe. Interview waiver dotyczy osob, ktore dostaly wize na 10 lat.
sylwia7777 Napisano 5 Maja 2017 Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 To i ja napiszę jak wyglądała moja rozmowa, bo forum bardzo mi pomogło [Kraków] W sumie stanie we wszystkich kolejkach około 45 minut, sama rozmowa jakieś 1,5 minuty - pierwszy raz do Stanów? tak - w jakim celu? turystycznym - jakie miasto? - sama? tak - ma tam pani kogoś? nie - czy pani studiuje? - na którym roku? trzecim - jaki kierunek? finanse i rachunkowość - ooo wszystkie jest okej, życzę udanej podróży A stres tak duży, sama nie wiem dlaczego, nie pamiętam kiedy ostatni raz aż tak się stresowałam
haneczka019 Napisano 5 Maja 2017 Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 39 minut temu, sylwia7777 napisał: To i ja napiszę jak wyglądała moja rozmowa, bo forum bardzo mi pomogło [Kraków] W sumie stanie we wszystkich kolejkach około 45 minut, sama rozmowa jakieś 1,5 minuty ... A stres tak duży, sama nie wiem dlaczego, nie pamiętam kiedy ostatni raz aż tak się stresowałam Sylwia, a jest już możliwość pozostawienia telefonu w depozycie w konsulacie czy nadal nie ma?
Bulion warzywny Napisano 5 Maja 2017 Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Konsulat w Krakowie. Cała rozmowa trwała jakąś minutę, wiza została przyznana. - pani była juz wczesniej w USA, prawda? (Tak, na wizie J1) - kiedy pani wróciła? (Ponad rok temu) - a gdzie pani była? (W San Francisco) - jak się pani podobało? (Bardzo) - a teraz pani studiuje, tak? (Tak, administrację) - kiedy kończy pani studia? (W przyszłym roku) - a wiec administracja? (...gospodarcza) - do USA chce pani jechać na wakacje? (Tak) - turystycznie? (Tak) - wszystko wyglada dobrze. Miłej podróży!
sylwia7777 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Dnia 5.05.2017 o 09:20, haneczka019 napisał: Sylwia, a jest już możliwość pozostawienia telefonu w depozycie w konsulacie czy nadal nie ma? Tak, w Krakowie jest taka możliwość, zaraz przy wejściu, gdy zdejmuje się kurtkę i dalej stoi pan ochroniarz i pyta czy ma ktoś telefon, jeśli tak, to są takie małe szafeczki
haneczka019 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 1 godzinę temu, sylwia7777 napisał: Tak, w Krakowie jest taka możliwość, zaraz przy wejściu, gdy zdejmuje się kurtkę i dalej stoi pan ochroniarz i pyta czy ma ktoś telefon, jeśli tak, to są takie małe szafeczki Dzięki Sylwia, pytam, bo w 2012 roku, kiedy tam byłam nie było takiej opcji. Jak ktoś miał telefon to mógł go zostawić w pubie na przeciwko za drobną opłatą oczywiście .
sylwia7777 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 5 minut temu, haneczka019 napisał: Dzięki Sylwia, pytam, bo w 2012 roku, kiedy tam byłam nie było takiej opcji. Jak ktoś miał telefon to mógł go zostawić w pubie na przeciwko za drobną opłatą oczywiście . W pubie albo u fotografa ludzie zostawiali laptopy albo jakieś plecaki
haneczka019 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 20 minut temu, sylwia7777 napisał: W pubie albo u fotografa ludzie zostawiali laptopy albo jakieś plecaki Z tym nie będzie problemu, mieszkamy na miejscu więc nie będziemy ze sobą takich rzeczy zabierać, ale bez telefonu... jak bez ręki .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.