pnau84 Napisano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 to na dzien kobiet masz wize Tak na dzień kobiet i imieniny Było bardzo sympatycznie, to mój trzeci pozytywny raz Powiem szczerze, że przy wypełnianiu ds zmieniałm długość planowanego pobytu z miesiąca na dwa. Taka moja obserwacja to strasznie szybko to dziś szło w konsulacie, góra pół godziny mi to zajęło z wszystkim. Pozatym obserwowałam ludzi przedemną i naprawdę z tego co widział wszyscy promesy dostawali, osobiście nie widziałam kogoś kto wyszedł z paszportem w ręku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89neo Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Dziś 10:15 wizyta w Ambasadzie w Krakowie, jak najbardziej pozytywna włącznie z wynikiem pozytywnym ale nie wiem na ile wiza bo czekam na paszporcik;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pnau84 Napisano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hej ja też dziś byłam na 10:15 w Krakowie zauważyłeś, że chyba wszyscy co wychodzili wizę dostawali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89neo Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Zdecydowanie! Coraz więcej osób dostaje wizy;) Mi właśnie doszła przesyłka DHL z paszportem:P ale otworzę wieczorem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Kurde a mi jeszcze nie przyszło ;( a mieszkam w Krakowie na miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 pare razy na forum ktos mowil ze musial dluzej czekac bo cos nie bylo tak z systemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Już mam paszport z wizą na 10 lat Dziękuję wszystkim za pomoc (szczególnie sly6), za udzielanie odpowiedzi na moje pytania kiedy w połowie lutego się tu pojawiłam i zaczęłam przymierzać się do wizy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieloo22 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ciut nie na temat ale za tydzien wizyta i tylko 1 sprawa mnie nurtuje. wniosek dhl (mam nadzieje ze wize dostane) skladamy kiedy? zostawiamy konsulowi?dajemy wczesniej do okienka czy jak. pzdr i gratuluje wiz z 8marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Wniosek DHL dajemy w okienku przy którym pobierane są odciski palców, nic się nie martw sami powiedzą kiedy masz dać. POWODZENIA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miiku Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wczoraj byłam w Krakowie po wizę turystyczną B-2. Umówiona byłam na 9.45. Weszłam razem z osobami umówionymi na 9.15. Panowie przy kontroli byli niezbyt uprzejmi. Około 11 miałam już wizę. Najdłużej schodziło przy okienkach z odciskami palców, był spory tłok. Kilka osób przede mną wiz nie dostało i troszkę mnie denerwowało to oczekiwanie w poczekalni, ale nie zeszło długo - ok. 25 min(10 numerków). Rozmowę miałam z panią konsul, która troszkę kaleczyła polski język i nie rozumiała niektórych słów, więc tłumaczyłam na angielski. Dodam, że za miesiąc mam maturę i jadę do USA z moim chłopakiem, do jego rodziny. Zapytała mnie kim jest dla mnie osoba wpisana w formularz do której jadę (babcia mojego chłopaka), ile razy on był w stanach i kiedy ( 2 razy, 2003 i 2009), co ja robię (uczę się w liceum), kiedy kończę szkołę(za miesiąc), co chcę robić po liceum (studia na agh - geologia i studia fotografii w Krakowskiej szkole artystycznej), kiedy będę znać wyniki rekrutacji na studia (czerwiec/lipiec) i co robią moi rodzice (prawnik i księgowa). No i usłyszałam: kwalifikuję się pani do wiza. Jupi! Do zobaczenia w NY i na florydzie w sierpniu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.