pnau84 Napisano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 to na dzien kobiet masz wize Tak na dzień kobiet i imieniny Było bardzo sympatycznie, to mój trzeci pozytywny raz Powiem szczerze, że przy wypełnianiu ds zmieniałm długość planowanego pobytu z miesiąca na dwa. Taka moja obserwacja to strasznie szybko to dziś szło w konsulacie, góra pół godziny mi to zajęło z wszystkim. Pozatym obserwowałam ludzi przedemną i naprawdę z tego co widział wszyscy promesy dostawali, osobiście nie widziałam kogoś kto wyszedł z paszportem w ręku.
89neo Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 Dziś 10:15 wizyta w Ambasadzie w Krakowie, jak najbardziej pozytywna włącznie z wynikiem pozytywnym ale nie wiem na ile wiza bo czekam na paszporcik;)
pnau84 Napisano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 Hej ja też dziś byłam na 10:15 w Krakowie zauważyłeś, że chyba wszyscy co wychodzili wizę dostawali?
89neo Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Zdecydowanie! Coraz więcej osób dostaje wizy;) Mi właśnie doszła przesyłka DHL z paszportem:P ale otworzę wieczorem:)
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Kurde a mi jeszcze nie przyszło ;( a mieszkam w Krakowie na miejscu...
sly6 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 pare razy na forum ktos mowil ze musial dluzej czekac bo cos nie bylo tak z systemem
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Już mam paszport z wizą na 10 lat Dziękuję wszystkim za pomoc (szczególnie sly6), za udzielanie odpowiedzi na moje pytania kiedy w połowie lutego się tu pojawiłam i zaczęłam przymierzać się do wizy
zieloo22 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 ciut nie na temat ale za tydzien wizyta i tylko 1 sprawa mnie nurtuje. wniosek dhl (mam nadzieje ze wize dostane) skladamy kiedy? zostawiamy konsulowi?dajemy wczesniej do okienka czy jak. pzdr i gratuluje wiz z 8marca
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Wniosek DHL dajemy w okienku przy którym pobierane są odciski palców, nic się nie martw sami powiedzą kiedy masz dać. POWODZENIA!
miiku Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Wczoraj byłam w Krakowie po wizę turystyczną B-2. Umówiona byłam na 9.45. Weszłam razem z osobami umówionymi na 9.15. Panowie przy kontroli byli niezbyt uprzejmi. Około 11 miałam już wizę. Najdłużej schodziło przy okienkach z odciskami palców, był spory tłok. Kilka osób przede mną wiz nie dostało i troszkę mnie denerwowało to oczekiwanie w poczekalni, ale nie zeszło długo - ok. 25 min(10 numerków). Rozmowę miałam z panią konsul, która troszkę kaleczyła polski język i nie rozumiała niektórych słów, więc tłumaczyłam na angielski. Dodam, że za miesiąc mam maturę i jadę do USA z moim chłopakiem, do jego rodziny. Zapytała mnie kim jest dla mnie osoba wpisana w formularz do której jadę (babcia mojego chłopaka), ile razy on był w stanach i kiedy ( 2 razy, 2003 i 2009), co ja robię (uczę się w liceum), kiedy kończę szkołę(za miesiąc), co chcę robić po liceum (studia na agh - geologia i studia fotografii w Krakowskiej szkole artystycznej), kiedy będę znać wyniki rekrutacji na studia (czerwiec/lipiec) i co robią moi rodzice (prawnik i księgowa). No i usłyszałam: kwalifikuję się pani do wiza. Jupi! Do zobaczenia w NY i na florydzie w sierpniu :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.