sly6 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 to dobrzy Ci znajomi ze tyle beda Cie trzymac Ty jednak masz szczescie ze masz takich znajomych ,,bo wize to nie mam zadnych problemow aby dostac ok sytuacja tak wyglada a ktos inny bedzie miec podobna i wyjdzie bez wizy a dlaczego bo popadnie na innego Konsul co powie ze za male zwiazki z Polska,zalezy na jakiego Konsula sie popadnie oraz jak sie czlowiek zaprezentuje
Bartolo1234 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 wniosek wizowy już wysłany :) mam jeszcze pytanie. Wydrukowałem formularz przelewu i DHL i w tym DHL na samym dole jest podpis. Kiedy ja mam to podpisac, teraz, przy konsulu, czy przy odbiorze ? bo nie wiem..
sly6 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 masz to miec podpisane przed rozmowa a wiec teraz to podpisz
Bartolo1234 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 ok Wizyta już umówiona ! 31 maja (czwartek) na godzine 9:30 w Warszawie Trzymajcie kciuki !
bloodpa1nt Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Oj widzę kolejki do Warszawy parokrotnie krótsze niż do Krakowa :/
sly6 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 ha tak bylo dobrych pare lat temu i teraz tak jest czym blizej tez wakacji to tym terminy beda dalsze a teraz mozna sobie wybrac miejsce ,nie trzeba jechac do Krakowa a mozna do Warszawy na rozmowe
wheelbuilder Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Mnie rozmowa czeka jutro na godz 10:00 mam spotkanie. Będę na centralnym chwilę po 8:00 ale poświęcę ten czas na relax. Pod wieczór zdam relację z wizyty
bloodpa1nt Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Nie musisz czekać na 10, idź wcześniej i powinni Cię wpuścić, powiedz że taki miałeś pociąg i dlatego jesteś już tak wcześnie.
sly6 Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 jak nie bedzie duzoo ludzi na dana godz i nie bedzie takich jak On ze przyjda za szybko i beda chcieli wejsc to moga go wpuscic ..
wheelbuilder Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Wpuścili mnie chyba jeszcze przed 9:30 ale musiałem skoczyć vis a vis zrobić zdjęcie(jedyna rzecz jaka mi nie poszła-złapałem się na tym, że zdjęcie ma ponad pół roku). Wydrukowany numerek dostałem o 09:47 ale prawie godzinke czekałem bo miałem przed sobą ponad 40numerków. W okienku nr 11(chyba) przyjmował konsul który obsługiwał ludzi chyba 5x szybciej niż inne 3 okienka razem wzięte. Co gorsza widziałem co rusz jak ktoś odchodzi z wizą. Ten właśnie gość mi się trafił. Nawet nie zapytał w jakim języku chcę rozmawiać-od razu zaczął po polsku. pytania: Dzień dobry. Pan XXX ?? W jakim celu jedzie Pan do Stanów ? Gdzie chce Pan zwiedzać? Czy będzie to Pana pierwsza wizyta w USA ? Czy jest to pierwsza wizyta po wize? Czy był Pan kiedyś za granicą ?(ja pracuję za granicą) Dlaczego nie ubiegał się Pan o wizę w kraju gdzie Pan pracuje ? Na jak długo wybiera się Pan do USA Chyba to wszystkie pytania. Skitował to zdaniem. OTRZYMUJE PAN WIZĘ WIELOKROTNEGO WJAZDU WAŻNĄ NA 10 LAT :D:D Teraz nic tylko czekać na DHL Był ktoś z Was dzisiaj w Warszawie na rozmowie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.