pelasia Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 Mam nadzieje, ze nigdy pedalom i lezbom nie pozwola na sponsorowania. jakbys sie zajal swoim zyciem to nie mialbys czasu myslec o zwiazkach innych ludzi. a ta wypowiedz swiadczy o twojej kulturze osobistej lub jej braku... kazdy ma prawo do swojego zdania i swoich pogladow ale mozna je przedstawic w kulturalny sposob, nie ublizajac nikomu.
FUGAZI Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 kazdy ma prawo do swojego zdania i swoich pogladow ale mozna je przedstawic w kulturalny sposob, nie ublizajac nikomu. Mam nadzieje, ze osoby o orientacji homoseksualnej nigdy nie beda mialy mozliwosci sponsorowania swoich partnerow. Lepiej?
Jackie Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 Napiszę za Pelasię - tak, lepiej. Wydaje mi się że już nieraz udowodniłam, że jako moderator na tym forum nie mam nic przeciwko nawet najbardziej niepopularnym opiniom, pod warunkiem że są wyrażane w sposób w miarę kulturalny.
jenu Napisano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 Mam nadzieje, ze nigdy pedalom i lezbom nie pozwola na sponsorowania. ...jak to przeczytalem to prawie sie przewrocilem, wydaje mi sie, ze wlasnie przez takie ksenofobiczne wypowiedzi polacy sa tak postrzegani jak sa, mysle, ze z takim podesjciem bedziesz pasowal do stanow... na pracy na budowie na pewno znajdziesz wiecej ludzi o podobnym poziomie wyrazania opinii. Jednak na ulicach juz spotkasz miks ludzi z calego swiata o roznych wyznaniach i roznej narodowsci, wyznaniu czy orientacji - wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia kto jaki jest ale co soba reprezentuje, ty jak widac niewiele, przykre i smutne, taka mamy Polsce jakich mamy ludzi, Amen
Jackie Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 ...jak to przeczytalem to prawie sie przewrocilem, wydaje mi sie, ze wlasnie przez takie ksenofobiczne wypowiedzi polacy sa tak postrzegani jak sa, mysle, ze z takim podesjciem bedziesz pasowal do stanow... na pracy na budowie na pewno znajdziesz wiecej ludzi o podobnym poziomie wyrazania opinii. Jednak na ulicach juz spotkasz miks ludzi z calego swiata o roznych wyznaniach i roznej narodowsci, wyznaniu czy orientacji - wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia kto jaki jest ale co soba reprezentuje, ty jak widac niewiele, przykre i smutne, taka mamy Polsce jakich mamy ludzi Kubakj mieszka w USA i z tego co wiem na budowie nie pracuje
jenu Napisano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 Kubakj mieszka w USA i z tego co wiem na budowie nie pracuje Tym bardziej sie dziwie...
sly6 Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 a czemu sie dziwisz/.? sadzisz ze Amerykanie prawie wszyscy sa na tak? a sadzisz bo nic nie mowia?>wiec musza byc na tak>?a moze trzymaja jezyk za zebami ale swoje mysla a jak wiadomo to nie oznacza akceptacji moze polec do USA,pogadaj z ludzmi jesli sie da i zobaczysz jak jest.
Jackie Napisano 22 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2011 Tym bardziej sie dziwie... Nie wiem czy byłeś w USA, a jesli byłeś to w jak homogenicznym środowisku przebywałeś, ale mogę zapewnić że takie poglądy (jak i sposób ich wyrażania) nie są zastrzeżone ani dla Polaków, ani dla osób pracujących na budowach.
FUGAZI Napisano 23 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2011 ...jak to przeczytalem to prawie sie przewrocilem, wydaje mi sie, ze wlasnie przez takie ksenofobiczne wypowiedzi polacy sa tak postrzegani jak sa, mysle, ze z takim podesjciem bedziesz pasowal do stanow... na pracy na budowie na pewno znajdziesz wiecej ludzi o podobnym poziomie wyrazania opinii. Jednak na ulicach juz spotkasz miks ludzi z calego swiata o roznych wyznaniach i roznej narodowsci, wyznaniu czy orientacji - wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia kto jaki jest ale co soba reprezentuje, ty jak widac niewiele, przykre i smutne, taka mamy Polsce jakich mamy ludzi, Panie "bywaly w swiecie", jestes typowym przykladem chlopka-roztropka z kompleksami prowincjusza ktore probuje zwalczac blednie pojeta otwartoscia na wszelkie nowosci, dziwactwa i zboczenia. Uzywasz slow ktorych znaczenia nie znasz ale instynktownie czujesz, ze maja znaczenie pejoratywne i wydaje Ci sie, ze moga pasowac do tej sytuacji; "ksenofob" ma sie nijak do "homofoba" blyskotliwy postepowcu.
jenu Napisano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca 2011 Panie "bywaly w swiecie", jestes typowym przykladem chlopka-roztropka z kompleksami prowincjusza ktore probuje zwalczac blednie pojeta otwartoscia na wszelkie nowosci, dziwactwa i zboczenia. Uzywasz slow ktorych znaczenia nie znasz ale instynktownie czujesz, ze maja znaczenie pejoratywne i wydaje Ci sie, ze moga pasowac do tej sytuacji; "ksenofob" ma sie nijak do "homofoba" blyskotliwy postepowcu. na prawde nie widze sensu rozwijania tego watku dalej, pytanie bylo proste i bardzo konkretne - na prawde nie widzisz mozliwosci kulturalnej rozmowy - bo tylko o to sie rozchodzi...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.