sly6 Napisano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2011 Konsul moze byc pochodzenia polakiem ale musi miec obywatelstwo amerykanskie,plus inne sprawy w to wchodza w gre. I teraz mozna spotkac w Konsulacie Konsulow ze maja korzenie z Polski a sa tacy ze nic Ich nie laczy a jedynie mieszkanie w Polsce To jest tak jak na granicy mozna spotkac urzednikow co mowia po polsku
Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2011 To tak samo, jak na lotnisku JFK przełożona urzędników imigracyjnych była z pochodzenia Polką
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2011 to kiedy wylot? jak bedziesz miec czas i ochote to zapraszam na forum
Nigella Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2011 Wylot najwcześniej w listopadzie. Oczywiście będę tu cały czas zaglądać i w miarę możliwości pomagać, bo K-1 w ręce to przecież jeszcze nie koniec "zabawy"
lochraven Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Hehe, dzięki za kciuki! Przydały się bo były drobne kłopoty, ale trafiłem na super fajną Panią Konsul, która zrobiła wszystko żeby mi pomóc, i udało się zamknąć wszystkie sprawy w tej jednej wizycie chyba W każdym razie mam już slipa z DHL i czekam na kuriera!
sabcia 85 Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 Ja też dostałam swoją zdobyta potem i łzami wizę Jak to sie w czasie rozkładał ten caly proces to nie znam dokladnych dat. W lipcu wyslalismy dokumenty do uscis, gdzieś w pazdzierniku/list dostalismy info , ze wniosek przyjety , na poczatku dostałam ja swój pierwszy pakiet. Odesłałam go na początku grudnia, i koniec grudnia dostałam drugi pakiet, z datą rozmowy na 26 stycznia. 2012 Wizyta rzeczywiście nie trwała dlugo. Ja tam byłam ok 8 rano, rozmowe miałam o 9, ale mój numerek wyswietlil sie ok 9,30. Sama rozmowa nie trwała 5 min. Zapytal jak śie poznalismy, gdzie pracuje. Nie prosił o zadne dowody znajommosci, ale widać, że przegladal cała dokumentacje vo wiedział duzo rzeczy o których ja mu nie mówilam a pojawiły sie tamtych papierach. Ogólnie ulga, że jestem juz po i powodzenia tym którzy mja to przed sobą )
Cerise nomade Napisano 21 Marca 2012 Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Gratulacje! Nasz procedura NA k1 zaczela sie 2. stycznia i teraz mozemy tylko czekac! Jeszcze raz gratulacje dla Was Nigella, Sabcia i lochraven jak czytam ze wam sie udalo bez wiekszych komlikacji to od razu mi sie lepiej robi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.