Gucio Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Europa jest skonczona bardziej niz USA kiedykolwiek bedzie. No jak tak bym nie myslal, tymbardziej iz mam prownanie bo pracowalem w Polsce, USA a teraz w UK. Nie nazekam na USA ani na UK, ale jadac do usa pracowac na czarno to bym sie zastanawial i to dobrze. ZAdluzenie USA w stosunku do np Chin jest bardzo duze tak wiec nie wiem czy Europa to taki death end. Moze cala ta otoczka w postaci Unii Europejskiej sie rozpadnie, ale ja sie nie martwie o UK, bo ten kraj stoji dosyc mocno na ziemi
gal Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 nie widze zadnego zwiazku z chinami, o ile pamietam one w azji leza. Mowiac o Europie mam na mysli dawna zachodnia. Totalna zapasc znacznie gorsza niz US jest w drodze to tylko kwestia czasu. A martwic sie tez nie martwie stwierdzam fakty
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 kazdy ma racje ze swojego punktu widzenia
Gucio Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 nie widze zadnego zwiazku z chinami, o ile pamietam one w azji leza. Hmm, widze ze musisz nadrobic troche. Ameryka jest ogromnym dluznikiem Chin i od nich pozycza kase. Ameryka mozna tak powiedziec jest w duzej czesci "wlasnoscia" Chin. Ja tylko stwierdzam fakty
gal Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Gucio zlituj sie mosci panie moze lepiej pracuj i trzym sie w tej swojej UK watek jest o wyjezdzie do USA a nie Europy i dlaczego, chiny do tego nic nie maja
Jackie Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Hmm, widze ze musisz nadrobic troche. Ameryka jest ogromnym dluznikiem Chin i od nich pozycza kase. Ameryka mozna tak powiedziec jest w duzej czesci "wlasnoscia" Chin. Co w przypadku kłopotów finansowych USA jest o wiele większym problemem dla Chin niż samych USA. Komu bedą sprzedawali swój chłam "Made in China"?
Gucio Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 gal: Nie irytuj sie. To jest wolne forum i kazdy ma prawo wypowiedzi bez wzgledu na to jaka ona jest, a jest obiektywna. Ja mam pewnie take samo prawo mieszkania w usa jak ty a moze i wieksze bo moje korzenie amerykansie siegaja dosyc gleboko tak wiec czy ja sie bede trzymal UK, Australi czy USA to moja wylacznie sprawa. I nie jestem stronniczy. Jesli juz cos piszesz po a piszesz ze europa jest skonczona a ameryka jest super i wogole to musisz wiedziec co piszesz. Jeszcze 2 tygodnie temu usa grozilo bankructwo. Wiedz, ze Twoja milosc do Ameryki jest silna tak samo jak kolegi ktory zalazyl ten watek, chociaz nigdy jeszcze nie byl w USA. No ale zycze mu dobrze i zeby sie nie zniechecil za szybko. ---------------------------------- Ehh, Chiny teraz produjuja prawie wszystko i prodrabiaja tez prawie wszystko co nie jest u nich jeszcze robione.
gal Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Gucio u just dont get it Wszystko co piszesz o sobie i twojej sytuacji nie ma nic do watku badz ekonomii USA czy Europy. moja dyskusja z toba jest skonczona
Gucio Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Gucio u just dont get it moja dyskusja z toba jest skonczona No nie, ja to kapuje, ale pisanie ze "Ameryka jest najlepszym krajem do zycia" jest troche przesadne. EOT Cuba: Tak jak juz tu zostalo wspomiane wczesniej spoboj wyjechac na Work&Travel i sam zobaczysz jak jest. Czy ci sie bedzie podobac czy nie. Poznasz ludzi i klimat, rozejrzysz sie. A moze poznasz jakas dziewczyne i sprawa sie sama rozwiaze.
Jackie Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Ehh, Chiny teraz produjuja prawie wszystko i prodrabiaja tez prawie wszystko co nie jest u nich jeszcze robione. Nie sztuka wyprodukować, trzeba jeszcze sprzedać. USA to punkt docelowy 1/3 wartości eksportu z Chin. USA bez chłamu z Chin sobie poradzi, a Chiny co zrobią?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.