Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

barmana jest inny problem,jak bedziesz jako au pair a ktos nie odesle Ci papierow szybko z Polski to mozesz nie byc zaproszona na rozmowe ..

chyba ze znasz adres gdzie bedziesz na 100 % jak beda wysylac papiery z centrum wizowego..

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hej! mam pytanie, dostałam juz wize j1 na rok, myślę nad udziałem w loteria. ale zastnawiam się czy na odprawie sie ktoś do tego nie przyczepi z niby jadę au pair a tu biore udział w loteri? myślicie ze warto ryzykowaC? o ile istnieje jakies ryzyko?

istnieje duze ryzyko

wrecz pewnosc

ze nie bedziesz zyc dluzej niz 200 lat

Napisano

sly6 dzieki za odp;)

jednak na stronie pisze ze nie ma znaczenia gdzie przebywamy aktualnie więc troche nie kumam jakie rozmowy i papiery? jeżeli odbywa się to online?

co do adresu to na dzien dzisiejszy wiem gdzie bd w stanach mam pełny adres

Napisano

a co tam pisze jeszcze?>

ze zgloszenie jest on line ale potem rozmowe masz juz w Konsulacie lub tez urzedzie imigracyjnym na terenie USA

po 1 maja sprawdzasz na stronie czy wygralas i jesli tak to oczekuj na papiery z centrum wizowego,to bedzie wyslane poczta.

masz to tez opisane w tym jak i w innych watkach jak bedzie..

Napisano

A czy jak zostane wylosowany, to mozna przeniesc interview do usa? Jestem tu na wizie studenckiej, czyli status mam utrzymany, ale do polski nie chce ryzykowac leciec, wiec zastanawiam sie czy mozna rozmowe z urzednikiem przeprowadzic na terenie stanow.

Napisano

Lnino wyraznie jest napisane w instrukcji ze jest taka mozliwosc jesli spelniasz wymagania aby tak dostac GC.

w formularzach ktore sie wysyla mozesz wpisac np USA ze tam chcesz miec rozmowe i juz.

Napisano

witam mam takie pytanie skonczylam liceum z matura ale w wniosku zaznaczyłam high school no degree bo ktos mnie wprowadzil w blad ze z degree to wtedy gdy mam dyplom jakiegos technika czy jakos tak to co teraz gdy wylosuje i na rozmowie pokaze mature to mnie zdyskwalifikuja za zle wypełniony formularz?

Napisano

chociaz dobrze wypelnij dokumenty ktore otrzymasz i ktore bedziesz musiala odeslac..

bo nie ma nic gorszego niz wpisac ze sie ma srednie a ma sie podstawowe

tak wiec czekaj na losowanie i zobaczysz co bedzie dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...