Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

darek Ty dałbyś jakieś praktyczne rady a nie sceptycyzm rozsieweasz po forum :P

np co zaznaczyć w aplikacji jak mam średnioe z maturą i medyczne studium zawodowe ???

Wydawało mi się do tej pory ,że przez cały czas dawałem rady i starałem się służyć pomocą wielu osobą ale po przeczytaniu niektórych wpisów uznałem ,że niektórym trzeba "otworzyć oczy". Myślę ,że lepiej znać gorzkie fakty ale prawdziwe niż słodkie kłamstwa.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

zresztą wiedza za wczasu nikomu nie zaszkodziła i nie bardzo rozumiem twojej misji otwierania oczu, biorąc pod uwagę temat, okoliczności a przedewszystkim wpisy. Wydaje mi się, że twoja ignorancja w stosunku do rodaków marzących o wyjeździe, nieco się zagolopowała. Nie sztuką jest ściągnoć kogoś z chmur, ale sztuką jest trzymać kciuki za sukces. A Ty jako jeden z wygranych w loterii powinieneś raczej mówić że każdy ma szanse.

Napisano

zresztą wiedza za wczasu nikomu nie zaszkodziła i nie bardzo rozumiem twojej misji otwierania oczu, biorąc pod uwagę temat, okoliczności a przedewszystkim wpisy. Wydaje mi się, że twoja ignorancja w stosunku do rodaków marzących o wyjeździe, nieco się zagolopowała. Nie sztuką jest ściągnoć kogoś z chmur, ale sztuką jest trzymać kciuki za sukces. A Ty jako jeden z wygranych w loterii powinieneś raczej mówić że każdy ma szanse.

Widzę ,że akurat Ty wogóle wiele rzeczy nie rozumiesz ale to już tak zostanie . A chodzi o to aby ktoś specjalnie się nie napalał bo lepiej być mile zaskoczonym niż niemile rozczarowanym i to miałem na celu.Temat uważam za zakończony.

Napisano

mnie za to interesuje inna rzecz. załóżmy, że wylosowano nas i jesteśmy po przyznaniu green card w ambasadzie. do kiedy mam czas wylotu do usa? czy jest jakiś ogólny czas np. 6/ 12 m-cy od momentu przyznania GC po którym karta traciła by ważność?

180 dni.

Napisano

co do dziecka ribes to tutaj jest wyjatek ,nie musisz go umieszczac poniewaz on juz ma staly pobyt-to samo z dziecmi co maja obywatelstwo USA.

a co do inzyniera to ciekawe pytanie ..

jenu mozesz wyslac z USA a wtedy w pkt podajesz ze jestes w USA lub tez poczekaja az wrocisz ale pamietaj do kiedy mozna wysylac zgloszenia :)

izabella mozez legalizowac pobyt ale po slubie z obywatelem lub tez moze bedzie amnestia..Teraz przy loterii bys musiala dostac waiver aby cos z tego wyszlo.

haneczka a teraz sa pytania takie co dane osoby maja-gdzie pracuja-jakie maja skonczone szkoly itd

takie cos tez sie bierze pod uwage ,plus te zabepieczenia a mieli np wyciagi z konta ,nie ma zadnego problemu aby bank Ci obliczyl z np z euro do dolary ile tego moze byc.

Dzieki za szybka odpowiedz widze , ze to , przynajmniej w moim przypadki , nie ma najmniejszego sensu.. Dzieki Sly

Napisano

Prosze podpowiedzcie, bo totalnie sie zakrecilam.

Moje pytanie jest takie - maz bedacy rezydentem - dolaczyc zdjecie czy nie?

W skrocie i wyrywkowo cytuje:

"Na zgłoszeniu należy wpisać współmałżonka ............................Żona/mąż lub dziecko, które ma obywatelstwo amerykańskie lub status stałego rezydenta nie potrzebuje wizy DV. Należy jednak umieścić w zgłoszeniu i załączyć zdjęcia wszystkich członków rodziny, którzy będą ubiegać się o wizę DV. ............................"

Mysle, ze nie, ale....?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...