Skocz do zawartości

Black Friday Zakupy

Jacob87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Dziś dowiedziałem się od brata iż jest tak zwana "wyprzedaż" "mania zakupowa" "tanizna" "przeceny" Black Friday. Z tego co mówi wiki to przypada on 25 Listopada 2011. Czy ktoś z was przeżył już szturm na sklepy z obniżkami w taki dzień? Jak to wygląda, faktycznie tabuny ludzi tratując się nawzajem biegnie po np sprzęt elektroniczny? Czy faktycznie warto brać udział w cenowym szaleństwie czy jest to tylko wielki chwyt marketingowy?

Proszę podzielcie się swoją opinia - bo w tym dniu prawdopodobnie będę w Bostonie i może ja coś uszczknę sobie z tego "sale".

Napisano

ach... wpisywałem w wyszukiwanie na forum "black firday" ale nie było tematów, teraz pisze, że są. Nie wiem widocznie miałem jakiś błąd... sorka za zdublowany temat

Napisano

Hej.

Dziś dowiedziałem się od brata iż jest tak zwana "wyprzedaż" "mania zakupowa" "tanizna" "przeceny" Black Friday. Z tego co mówi wiki to przypada on 25 Listopada 2011. Czy ktoś z was przeżył już szturm na sklepy z obniżkami w taki dzień? Jak to wygląda, faktycznie tabuny ludzi tratując się nawzajem biegnie po np sprzęt elektroniczny? Czy faktycznie warto brać udział w cenowym szaleństwie czy jest to tylko wielki chwyt marketingowy?

Proszę podzielcie się swoją opinia - bo w tym dniu prawdopodobnie będę w Bostonie i może ja coś uszczknę sobie z tego "sale".

Black Friday to piątek po Thanksgiving - i to raczej tradycja że ludzie za zakupy walą - coś tam się da kupić, ale jak dla mnie to raczej zawracanie gitary...

Napisano

W praktyce wygląda to tak ,że duże sieci sklepów np.elektronicznych wrzucają tego dnia 5 telewizorów,5 laptopów i jeszcze coś tam po cenie niższej nawet 50%.Ludzie po zobaczeniu takiej reklamy najczęściej wieczorem ustawiają się w kolejce która często liczy setki osób.Niestety tych zadowolonych jest tylko parę pierwszych osób a reszta często kupuje już po normalnych cenach bo przecież jak się już poszło do sklepu ,odstało tyle to nie wypada wyjść z niczym. Tak to działa.

W innych sklepach z ciuchami tłumy ludzi a taniej można kupić generalnie ubrania które nie schodzą i nie warto nawet brać do ręki.Totalny bałagan jaki panuje tego dnia w sklepach mnie zniechęca do kupowania .To jest moje zdanie na temat black friday. Byłem raz tego dnia w sklepach i więcej nie pójdę.

Napisano
W innych sklepach z ciuchami tłumy ludzi a taniej można kupić generalnie ubrania które nie schodzą i nie warto nawet brać do ręki.

No nie wiem. Ja tam zawsze coś fajnego upoluję, ale jest faktem że noszę dośc nietypowy rozmiar i zawsze w przypadku przecen, clearance czy inszych Black Friday mam w czym przebierać. Jedna z niewielu zalet bycia patyczakiem ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...