Skocz do zawartości

Zmiana Kategorii Z F3 Na F1

linkilink

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy to może być priority date ?

A2D 05/10/2012

Watpie - priority date to data zlozenia (a raczej przyjecia) Twojej petycji... Zakladam ze sie nie stalo to sie 7 dni temu...

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam.

Jeżeli chodzi o datę złożenia wniosku to było w 2004roku w czerwcu (pierwotnie wniosek był złożony na kat. F3)

w styczniu pojawiła się możliwość zmiany kat. z F3 na F1

na tą chwilę dokładnie nie jestem w stanie sprawdzić daty złożenia wniosku

Napisano

Witam mam nadzieje że potrwa to trochę krócej.

Do mojej mamy obywatelki USA która składała na mnie

dokumenty na gc przyszedł pierwszy list z pytaniem o mój

adres korespondencyjny w polsce i że sprawa jest w trakcie rozpatrywania

i został nadany numer sprawy .

Przy F3 dosłownie przez wiele lat nie działo się nic

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich .

jakieś 2 tygodnie wstecz moja mama która mnie sponsoruje na GC , zrobiła ponoć najważniejszą opłatę w wysokości około 580 USD

za parę dni mam dostać listę potrzebnych dokumentów które mam załatwić w Polsce w tym lekarzy

pytanie czy do tych lekarzy z listy są długie kolejki może ktoś wie jak to się odbywa jacy to lekarze ?

Napisano

dzieki sly6 chyba jedyny zawsze odpisujesz :)

spoko tak zrobię , jutro zadzwonię do tych lekarzy i się dowiem

w ciągu 2 tygodni mam dostać list z ambasady z listą potrzebnych dokumentów i badań

nie wiesz czy można zacząć wcześniej załatwiać badania i inne dokumenty zanim przyślą ten list???

Napisano

Amabsada nie wysyla Ci listy dokumentow jakie sa wymagane - to wysyla NVC. Po zrobieniu oplat (obu oplat) nalezy zgromadzic wymagane przez NVC dokumenty i je wyslac. Pozniej jest lekarz, jak juz przejdziesz NVC.

Ja robie z moimi klientami tak, ze ZANIM NVC upomni sie o dokumenty, my juz mamy je zgromadzone. Robimy oplate i wysylamy wszystko. Lekarz jest wymagany, zanim pojdziesz do ambasady.

Proces w NVC moze sie wydluzyc jesli nie masz gotowych dokumentow od razu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...