aniawyko Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 Witam, sprawa sie juz chyba ostatecznie wyjasnila. Dowiedziałam się dzis ze nie widnieje w ostatnio przyslanych dokumentach, pani w ambasadzie powiedziala ze odpadłam ze wzgledu na wiek. Chyba za poźno zaczelam sie tym interesowac i niestety ale sie nie udało... Pozdrawiam
karina Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 jesli nie bylas ujeta w dokumentach to sprawa przepadla, ale wiele bylo osob, ktorym w ambasadzie powiedziano, ze sie nie kwalifikuja, a bylo inaczej... musialabys sprawdzic dokumenty dokladnie.
sly6 Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 aniawyko ja Ci radze skontaktowac sie z Karina i Ona Ci powie co i jak jesli Karina dostanie dokumenty ktore zostaly wyslane itd bo bez tego nic sie nie da powiedziec
aniawyko Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 To było tak, że ponad rok temu dostalismy dokumenty w ktorych bylam, ale zaniedbalismy to - nie odpowiedzielismy na nie. Teraz tak jakby 'wznowilismy' ale mnie juz nie uwzgledniono. Jutro wieczorem lub w niedziele obejrze te dokumenty, bede mogla liczyc na Twoją pomoc Karino?
happy couple Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Witamy wszystkich Forumowiczów mam 2 pytania i serdecznie proszę o Waszą pomoc 1. to jak to jest z oczekiwaniem na wizę imigracyjną CR1. Jedni piszą, że czekali kilka dobry lat gdzie indziej przeczytam, ze okres oczekiwania to 8-10 miesięcy.... 2. czy jak ja otrzyma wizę CR1 to automatycznie mój małżonek też dostaje, może wyjechać ze mną ?
kzielu Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Cos Ci sie mocno pomylilo... 1. CR1 - czyli malzonek obywatela - czeka sie na nia 8-10 miesiecy. Malzonek posiadacza GC - 3 lata.... 2. Nie mozesz dostac wizy CR-1 bo to jest wiza dla malzonkow obywateli US a z tresci pytania wnioskuje ze Twoj nie bardzo jest
happy couple Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Cos Ci sie mocno pomylilo... 1. CR1 - czyli malzonek obywatela - czeka sie na nia 8-10 miesiecy. Malzonek posiadacza GC - 3 lata.... 2. Nie mozesz dostac wizy CR-1 bo to jest wiza dla malzonkow obywateli US a z tresci pytania wnioskuje ze Twoj nie bardzo jest hmmm.. faktycznie napisała w może niezrozumiały sposób. Od niedawna zaczynam sie orientować w temacie. Zacznę od właściwej strony. Mam jedyną siostrę w USA. Chciałabym być blisko niej. Więc ona złoży wniosek o przyznanie dla mnie wizy imigracyjnej rodznnej. Jestem w związku małżeńskim więc zastanawiamy się czy jak ja dostanę wizę z uwagi na siostrę w usa to czy mój mąż będzie mógł polecieć ze mną?
Joanna30 Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Czy Twoja siostra jest obywatelką USA? W tej chwili oczekiwanie na wizy w tej kategorii (F4) to 11 lat: http://www.travel.st...letin_5733.html Ale jeśli jest tylko rezydentką, to nie może złozyć na Ciebie petycji.
happy couple Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Witam tak moja siostra jest obywatelką usa. zmartwiłam sie tym czasem oczekiwania :( to jest bez sensu......
sly6 Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Twoj maz poleci pod warunkiem ze spelni wymogi wizy na pobyt staly Ty tak samo a jak sie pojawia dzieci to dzieci tak samo poleca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.