Sara Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2013 Mam pytanie dotyczace i-864. moj maz obecnie nie zarabia (zakonczyl sluzbe we wrzesniu tego roku). W zwiazku z tym jego mama bedzie joint sponsor. Czy moj maz w polu current annual income ma wskazac ile zarobil od stycznia do wrzesnia (jest to niewystarczajce do przekroczenia 125% poverty line), czy wystarczy ze wpisze 0$? Z instrukcji zrozumialam takze, ze joint sponsor musi wykazac wszystkie dzieci, ktore ujal w tax returns. Obecnie mieszkamy z mama mojego meza, jednak moj maz nie musi zostac ujety z racji tego ze przez ostanie lata sam sie rozliczal z dochodu, czy poprawnie rozumuje? jego mlodsza siostra byla natomiast ujeta (mimo ze zarabia). Tak wiec mama musi ujac: siebie, meza swojego, corke i mnie (razem 4 osoby). jesli tylko jej dochody sa wystarczajace/przekraczajace limit dla czeterch osob wystarczy ze je ujmie?
Malgorzata77 Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Tez jestem w trakcie wypelniania I-846. Moim zdaniem w current annual income trzeba wpisac nie ile zarobil dotychczas a ile to wychodzi na rok biorac pod uwage obecna stawke. Przynajmniej ja tak to rozumiem... Jesli chodzi o drugie pytanie to nie bardzo potrafie pomoc :/
Malgorzata77 Napisano 25 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2013 Mam pytanie dotyczace i-864. moj maz obecnie nie zarabia (zakonczyl sluzbe we wrzesniu tego roku). W zwiazku z tym jego mama bedzie joint sponsor. Czy moj maz w polu current annual income ma wskazac ile zarobil od stycznia do wrzesnia (jest to niewystarczajce do przekroczenia 125% poverty line), czy wystarczy ze wpisze 0$? Z instrukcji zrozumialam takze, ze joint sponsor musi wykazac wszystkie dzieci, ktore ujal w tax returns. Obecnie mieszkamy z mama mojego meza, jednak moj maz nie musi zostac ujety z racji tego ze przez ostanie lata sam sie rozliczal z dochodu, czy poprawnie rozumuje? jego mlodsza siostra byla natomiast ujeta (mimo ze zarabia). Tak wiec mama musi ujac: siebie, meza swojego, corke i mnie (razem 4 osoby). jesli tylko jej dochody sa wystarczajace/przekraczajace limit dla czeterch osob wystarczy ze je ujmie? Sara, nie doczytalam ze twoj maz obecnie juz nie zarabia takze moja odpowiedz nie jest trafna. W kazdym razie w moim przypadku, kiedy moj maz pracuje, wpisuje jego roczny zarobek wyliczony na podstawie stawki jaka ma teraz.
Misuzu Napisano 25 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2013 Teraz nasuwa mi się takie pytanie... Czy do wypełnienia i zaakceptowania póxniej formularza I-864 affidavit of support konieczne jest udowodnienie 3 letnich zarobków? Czy praca nie cały rok wystarczy na to? Roczny zarobek przekracza 125% CZy jednak lepiej załatwic to z co-sponsorem?
Laurka Napisano 25 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2013 Zarobki sa z biezacego roku oraz podatki z ostatniego roku, aczkolwiek formularz daje mozliwosc dodania informacji o podatkach z trzech ostatnich lat. Nie jestem jednak pewna czy odpowiedzialam na Twoje pytanie ;-) Jakby co podaj konkretny punkt na I-864, do ktorego masz watpliwosci.
Misuzu Napisano 25 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2013 Praca była rozpoczeta w tym roku aczkolwiek nawet nie z jego początkiem. Domyslam sie, ze bedzie to niewystarczające i bedzie potrzebny co-sponsor. Z twojej wypowiedzi tak wnioskuję. Bo zarobków z poprzedniego roku nie ma.
karina Napisano 26 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Praca była rozpoczeta w tym roku aczkolwiek nawet nie z jego początkiem. Domyslam sie, ze bedzie to niewystarczające i bedzie potrzebny co-sponsor. Z twojej wypowiedzi tak wnioskuję. Bo zarobków z poprzedniego roku nie ma. Lepiej abys miala wspolsponsora - patrzac na to co piszesz. Sara, nie doczytalam ze twoj maz obecnie juz nie zarabia takze moja odpowiedz nie jest trafna. W kazdym razie w moim przypadku, kiedy moj maz pracuje, wpisuje jego roczny zarobek wyliczony na podstawie stawki jaka ma teraz. Obecny roczny zarobek to zarobek na podstawie listu od pracodawcy - to jest tzw. wyrocznia dla immigration. Widzisz, tutaj masz sytuacje gdzie, wezmy teoretycznie, Twoj maz zaczal prace w tym tygodniu, zarabia $1000 na tydzien => wpisujemy wiec, ze jego obecny dochod jest $52,000 na rok skoro on tam tylko tydzien pracuje? Tutaj jest taki konflikt, ktory urzednicy roznie interpretuja i sadzac po ilosci RFE, ja sklanialabym sie raczej ku dodatkowemu sponsorwi jesli sytuacja jest niejasna niz kombinowala... Dlatego oni chca kopie czekow z 6 miesiecy / listu od pracodawcy... ma to swoj sens, prawda?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.