podroznik35 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Witam. Mam pytanie dotyczące wizy turystycznej. Byłem kiedys karany za spowodowanie wypadku. Nie dostanę zaświadczenia o niekaralności ponieważ wyrok się jeszcze nie zatarł. Czy będzie to przeszkodą w otrzymaniu wizy?
ilya_ Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 hm a czy do uzyskania wizy b2-turystycznej jest potrzebne zaświadczenie o niekaralności? nie przypominam sobie
kzielu Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 hm a czy do uzyskania wizy b2-turystycznej jest potrzebne zaświadczenie o niekaralności? nie przypominam sobie A w DS-160 nie trzeba sie czasem przyznac ?
ilya_ Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 a no tak. trzeba trzeba się przyznać.. sorry:)
podroznik35 Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 A w DS-160 nie trzeba sie czasem przyznac ? Przyznałem się. Ale na stronie ambasady jest napisane że powinno się wziąść ze sobą na rozmowę z konsulem zaświadczenie o niekaralności i wyrok. Więc ja mogę wziąść tylko wyrok bo zaświadczenia o niekaralności nie dostanę.
tapeta999 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Jeśli byleś kiedykolwiek karany to musisz wziąć ze sobą takie zaświadczenie. Zaświadczenie dostaniesz z KRK z wpisem że jesteś karany. Aha i wszystko przetlumaczone na angielski przez tlumacza przysięglego
podroznik35 Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Czekam właśnie na zaświadczenie. Wiec nie będzie to przeszkodą?
kzielu Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Czekam właśnie na zaświadczenie. Wiec nie będzie to przeszkodą? Konsul Ci na to odpowie - moze (ale nie musi) to byc przedmiotem odmowy, nie dalej niz 3 dni jakis Australijczyk na VJ sie pultal ze wyslali go na drzewo z B-2 z powodu historii kryminalnej a przeciez on chcial tym tysiace dolarow zostawic.
tapeta999 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Czy to że byleś karany będzie przeszkodą w otrzymaniu wizy??? tego nie wiem. Powodzenia i bądz dobrej myśli!
sly6 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 dobre mysli to troche za malo zalezy na kogo sie trafi oraz jak sie pokaze,,,nie mozna pokazac ze to nic takiego nie bylo ani tez ze cos bylo wielkiego nalezy pokazac ze bylo i wiemy o tym co sie stalo ..I wtedy juz zalezy od Konsula co powie sa takie przypadki ze wiza jest a sa takie ze sie wychodzi bez wizy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.