Skocz do zawartości

Pierwsze Staranie Się O Wizę. Zaproszenie ? I Inne Pytania Proszę O Pomoc Pilne !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Gdy ja wypełniałam wniosek o wizę - w styczniu 2010r. - przeczytałam bardzo ważną informację.Otóż wniosek nie może być wydrukowany na zwykłej drukarce,lecz drukarce laserowej. Musze przyznać,że trochę się naszukałam punktu,który takową posiada. Ale nie miałam żadnych problemów w ambasadzie,wszystko było w porządku - a wniosek wydrukowany był w czarnym kolorze.A co do druku opłaty,to o ile pamiętam - ściągnęłam go własnie z neta.

Napisano

Mam ważne pytanie i liczę, że może ktoś tutaj mi pomoże :) We wrześniu wybieram się do USA (przynajmniej planuję) na trzy miesiace wraz z moim partnerem. Sytuacja wygląda tak, on będzie tam jechał w ramach delegacji, mnie po prostu chce zabrać do towarzystwa. I tutaj pojawia się moje pytanie-ja nie pracuje. Po prostu jego zarobki wystarczają na tyle, by nas utrzymać, więc ja zajmuje się domem. W USA będzie podobnie. Myślicie, że mimo braku statusu osoby pracującej, mam szansę dostać wizę?

Napisano

tak sa takie przypadki ze ktos taki dostanie wize ,nalezy to powiedziec dokladnie po co leci Twoj partner,gdzie pracuje i co tam bedzie robic

a Ty powiesz ze zajmujesz sie domem i lecisz pozwiedzac

• 10 miesięcy później...
Napisano

Hej! Może ktoś mi pomoże, doradzi, a mianowicie. Za tydzien mam mature, chciałabym wylecieć na wakacje do stanów, do mojej rodziny. Już raz byłam, ale to było 7 lat temu, wiza skończyła mi się 2 lata temu. Boję się że dostanę odmowę, bo nie mam jeszcze papierka o studiach ani żadnego zaświadczenia z pracy bo trudno abym miała w wieku 18 lat. Mam czyste intencje, nie chce lecieć tam do pracy tylko do rodziny której nie widziałam juz 7 lat. Co mam z takiej sytuacji zrobić? Spróbować i stracić 160$ czy poczekać i za ok sie ubiegac? Chciałabym teraz bo to będą moje ostatnie beztroskie wakacje, w październiku chce normalnie iść na studia i do pracy,

Napisano

Ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty i miesiąc temu otrzymałam wizę. Powiedziałam że od października zaczynam studia w moim mieście. Konsul jedynie pytał o rodzine w USA, pracę rodziców, koszty mojej wycieczki no i na koniec rozbawił mnie pytaniem czy jadę pilnować dzieci. Wizę dostałam, a też byłam pewna że w tej sytuacji nie ma co próbować, tak więc ode mnie rada że jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz :)

Napisano

avenlyn uwazaj na podobne pytania na granicy czy sie bedziesz zajmowac dziecmi ;)

julianka,bylas,wrocilas na czas to jestes tzw sprawdzona,tak nie masz pewnej wizy ale masz ten plus :) do tego miej po ukladane w glowie w sprawie nauki-studiow

Napisano

Hej mam pytanie czy mozna zmienic termin wizyty w konsulacie? Na stronie konsulatu jest taka informacja: "Ograniczenie możliwości zmiany terminu spotkania

Możliwość przełożenia terminu umówionej rozmowy jest ograniczona. Prosimy odpowiednio zaplanować termin rozmowy, aby nie być zmuszonym do dokonania kolejnej opłaty za rozpatrzenie wniosku o wizę."

chodzi mi o przelozenie rozmowy tylko o jeden dzien.. Mial ktos kiedys taka sytuacje?

Napisano

Ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty i miesiąc temu otrzymałam wizę. Powiedziałam że od października zaczynam studia w moim mieście. Konsul jedynie pytał o rodzine w USA, pracę rodziców, koszty mojej wycieczki no i na koniec rozbawił mnie pytaniem czy jadę pilnować dzieci. Wizę dostałam, a też byłam pewna że w tej sytuacji nie ma co próbować, tak więc ode mnie rada że jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz :)

Dziękuje bardzo, pocieszyłaś mnie, serio! tak się boję, że nie dostanę..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...