KaeR Napisano 5 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2014 No contract oznacza, że w momencie odejścia od operatora płacisz cenę telefonu zamiast w ratach.
abx Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 ok wczoraj rozmawialamna czacie ze sprzedawca w best buy i powiedzial ze by dzialal w europie musi byc unlocked. U nich telefon kosztuje ok 430 USD ale plus podatek 35 usd na NY. Czy da sie odzyskać ten podatek? Po drugie jak sie kupuje na amazonie??? Dla mnie to troche wyglada jak nasze Allegro-platforma na ktorej sprzedaja rozni sprzedawcy-czyli nie jest to sklep(??),ale jak tam poznac od kogo kupic, zeby nie od oszusta i wszystko bylo w poradku Po trzecie potrzebne mi takie znane dobre porownywarki cen w usa jak nasze ceneo.pl albo skąpiec
kzielu Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 Podatku nie odzyskasz. Na Amazonie kupuje w 99% rzeczy które są albo sold by Amazon albo fullfilled by Amazon. Amazon to głównie sklep, ale udostępnia też swoją platformę innym małym sprzedawca.
abx Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 jak poznac ktore sa sold by amazon albo to drugie? a te ewentualne porownywarki cen?
Joanna30 Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 Chciałabym jeszcze dodać, żebyś liczyła się też z kosztami cła i podatku VAT. Jeśli przy towarze wybierzesz "Add to cart", to kupujesz bezpośrednio ze sklepu amazon. A jeśli wybierzesz "xx (ilość) new from $xx (cena)" lub "xx (ilość) used from $xx (cena)", to amazon jest jedynie pośrednikiem.
kzielu Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 jak poznac ktore sa sold by amazon albo to drugie? a te ewentualne porownywarki cen? Przeczytac na stronie z produktem. Zawsze pisze kto sprzedaje. Sprobowalas zajrzec w ogole na Amazon ?
abx Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 vat bedzie tylko amerykanski, a cla nie bedzie, bo ktos mi to przywiezie z usa
andyopole Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 vat bedzie tylko amerykanski, a cla nie bedzie, bo ktos mi to przywiezie z usa W USA nie istnieje podatek VAT.
abx Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 bylam na amazon,ale troche to skaplikowane dla mnie, malo przejrzyscie. nie ma galaxy 4 sprzedawanej od amazona,albo zle szukam. Prosila bym o jakis link do tego telefonu na AMAZ sprzedawanego p.AMZ to co sie placi w usa? tax to przecierz taki vat
KaeR Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 Amazon nie jest dystrybutorem nowych S4 stad mozesz miec problemy. Tzn. jest dystrybutorem, ale nie sprzedaje sam z siebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.