Skocz do zawartości

Porada - Jaki Kupić Plan Na Tel. Kom. W Usa

c4r0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ok

wczoraj rozmawialamna czacie ze sprzedawca w best buy i powiedzial ze by dzialal w europie musi byc unlocked. U nich telefon kosztuje ok 430 USD ale plus podatek 35 usd na NY.

Czy da sie odzyskać ten podatek?

Po drugie jak sie kupuje na amazonie??? Dla mnie to troche wyglada jak nasze Allegro-platforma na ktorej sprzedaja rozni sprzedawcy-czyli nie jest to sklep(??),ale jak tam poznac od kogo kupic, zeby nie od oszusta i wszystko bylo w poradku

Po trzecie potrzebne mi takie znane dobre porownywarki cen w usa jak nasze ceneo.pl albo skąpiec

Napisano

Podatku nie odzyskasz.

Na Amazonie kupuje w 99% rzeczy które są albo sold by Amazon albo fullfilled by Amazon.

Amazon to głównie sklep, ale udostępnia też swoją platformę innym małym sprzedawca.

Napisano

Chciałabym jeszcze dodać, żebyś liczyła się też z kosztami cła i podatku VAT.

Jeśli przy towarze wybierzesz "Add to cart", to kupujesz bezpośrednio ze sklepu amazon.

A jeśli wybierzesz "xx (ilość) new from $xx (cena)" lub "xx (ilość) used from $xx (cena)", to amazon jest jedynie pośrednikiem.

Napisano

jak poznac ktore sa sold by amazon albo to drugie?

a te ewentualne porownywarki cen?

Przeczytac na stronie z produktem. Zawsze pisze kto sprzedaje. Sprobowalas zajrzec w ogole na Amazon ?

Napisano

bylam na amazon,ale troche to skaplikowane dla mnie, malo przejrzyscie. nie ma galaxy 4 sprzedawanej od amazona,albo zle szukam. Prosila bym o jakis link do tego telefonu na AMAZ sprzedawanego p.AMZ

to co sie placi w usa? tax to przecierz taki vat

Napisano

Amazon nie jest dystrybutorem nowych S4 stad mozesz miec problemy. Tzn. jest dystrybutorem, ale nie sprzedaje sam z siebie. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...