Agu W. Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Tak wiemy co złożyć do tłumaczenia. Dodatkowo wypis z rejestru o niekaralności, w którym nie widnieje. Liczymy, że będąc urzędnikiem państwowym o nie widnieniu w rejstrze karnym konsul przychyli się do wydania pozytywnej opinii. Bardzo dziękuję za pamięć w sprawie tłumaczeń.
avanti23 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 to znowu ja:) w weekend składam wniosek o wizę turystyczną i pytanie: 1) czy muszę go wypełnić po angielsku czy po polsku? w zasadzie angielski to nie problem jedynie nie wiem jak przetłumaczyć pracodawcę "Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowy... " 2) mam wpisać adres znajomej do której jadę, jest obyw. USA, wystarczy że to moja znajoma czy zaznaczyć że to kuzynka? sorry za być może głupie pytania
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 to ostatnie pytanie moze Cie pograzyc ,,czy Ty myslisz ze kazdy kto leci,dostaje wize to leci do rodziny,,,wiele osob odchodzi z kwitkiem bo sadzi ze jak rodzina to wiza w kieszni,pisz ze to znajoma i tyle,,nie baw sie w zadnych kuzynow jak nie chcesz sobie zaszkodzic. Mozesz wypelnic go w j.polskim ale bez uzywania polskich znakow i tyle.
raszpunka Napisano 9 Października 2012 Zgłoś Napisano 9 Października 2012 witam serdecznie mam pytanie czy po 6 odmowach mam jakies szanse na uzyskanie wizy ??? pozdrawiam
Joanna30 Napisano 9 Października 2012 Zgłoś Napisano 9 Października 2012 A te 6 odmów to w jakich odstępach czasu? Kiedy ostatnia odmowa była? Coś się w życiu Twoim zmieniło przez ten czas? Wiesz, dlaczego dostałaś odmowy?
raszpunka Napisano 9 Października 2012 Zgłoś Napisano 9 Października 2012 chyba za szybko podchodzilam bo w ciagu dwuch lat bylam szesc razy . Obecnie 21 pazdziernika minie pelny rok od ostatniej wizyty. A zmienilo sie to ze mam inna prace i adres zamieszkania .( Stancja ) . I zastanawiam sie czy jest sens pozdrawiam
ilya_ Napisano 9 Października 2012 Zgłoś Napisano 9 Października 2012 jak dlugo masz ta inna prace ? co to za praca ? no i oczyiwcie opisz co mowilas konsulowi na rozmowach...
sly6 Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 jest sens ale do kogo tez lecialas ze tak szybko podchodzilas do chlopaka,do kogos kto jest nielegalnie..
raszpunka Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 witam w papierach napisane mialam ze do kuzynki ktora ma zielona karte i ona pokrywa koszty wylotu jak i pobytu. Natomias fakt jej syn juz jest tam trzy lata nielegalnie Kosul pytal tylko na jak dlugo chce leciec powiedzialam ze na tyle co mam urlop to 12 dni i czy mam chlopaka tez powiedzialam ze nie bo faktycznie tak bylo i corke sama wychowuje A pracuje juz rok w nowej firmie.Zmienilam branze z miesnej na odziezowa . pozdrawiam:(
Gość smutnik Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 raszpunka dostalas czy nie ?? bo z minek wynika ... hmm napisz dokladnie jak przebiegla rozmowa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.