Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuje za odpowiedzi. Mam pytanie, czy ktoś by mi mógł pomóc w złożeniu wszystkich dokumentów ? Nie wiem, co mam teraz zrobić. Jest tyle materiału do czytania, a czas jednak goni. Nie dam rady tego wszystkiego przeczytać. Pracuję po 15 godzin dziennie, weekendy szkoła. Nie mam czasu. Czy ktoś by mógł mi pomóc i powiedzieć, co krok po kroku muszę zrobić? Może jest jakaś firma, która pomaga przy dalszej biurokracji?

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W jakiej formie wpisujecie adres w pytaniu 3 DSP-122?

Może być np:

Jan Kowalski

ul. Słoneczna 101, 28-399 Rzeszów,

woj. podkarpackie, Poland

?

Napisano

fajnie że ktoś mi odpowiedział :(

Dejmos

piszesz bez polskich znaków czyli

Jan Kowalski

ul. Sloneczna 101, 28-399 Rzeszow,

woj. podkarpackie, Poland

Napisano

oli33 zasady na forum tym sa takie ze nikt tutaj za nic nie ma placone a wiec mam czas to odpowiadam-nie mam to nie da rady aby odlozyc prace a pisac tutaj..co innego bylo kiedys a teraz jest inne zycie jesli chodzi o mnie ..

co do adresu to chyba spisales go ze strony co wygrales?

http://www.travel.st.../visa_4759.html

I teraz mozesz a nawet powinienes napisac do Kentucky w tej sprawie ,ze podales taki adres z formularza i czy to dojdzie-moze doszly juz papiery

bo ten adres ze strony rozni sie troche nie znacznie ,wiec moze dojdzie a moze nie.

co do zawodu tzn wyslania znow papierow tak samo pisz

znasz adres e-mail?

Napisano

Dzięki za odpowiedź wiem oczywiście że każdy pracuje ja też i mam czas pisać tylko rano lub wieczorem:)

adres pisałam z formularza DSP-122

mam e-mail będe pisać dzisiaj

papiery wysłałam we wtorek wiec chyba jeszcze nie doszły

może poczekam do początku tygodnia i wyśle zapytanie czy doszły i wtedy jeśli nie to czy wysłać jeszcze raz czy lepiej odrazu pisać?

Napisano

Wszędzie ludzie piszą, że jeżeli zajdą jakieś zmiany w naszym życiu to należy wysłać ponownie formularz DS-230. Natomiast co w przypadku gdy zmienią się dane z DSP-122? W czerwcu kończę studia magisterskie, a w DSP-122 jest pytanie właśnie o wykształcenie. W DS-230 jest analogiczne pytanie i teoretycznie te zmiany mogłyby wystarczyć, ale nieścisłości w papierach mogą chyba być przyczyną problemów.

Napisano

Mi też się fuksło i wylosowałem ale jak zobaczyłem ile trzeba tego wszystkiego wypełnic to jednak podziękowałem.A jeszcze te opłaty.

Opłaty to nie była jakaś tajemnica... Podobnie z formularzami.

Ogarnięcie wszystkich papierów, zrobienie zdjęć itd zajęło mi łącznie 2 popołudnia, więc da się to zrobić. Opłaty to ułamek ewentualnych zysków po wyjeździe, ale jak kto woli...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...