marta19900 Napisano 24 Maja 2012 Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 Dziękuje za odpowiedzi. Mam pytanie, czy ktoś by mi mógł pomóc w złożeniu wszystkich dokumentów ? Nie wiem, co mam teraz zrobić. Jest tyle materiału do czytania, a czas jednak goni. Nie dam rady tego wszystkiego przeczytać. Pracuję po 15 godzin dziennie, weekendy szkoła. Nie mam czasu. Czy ktoś by mógł mi pomóc i powiedzieć, co krok po kroku muszę zrobić? Może jest jakaś firma, która pomaga przy dalszej biurokracji?
Joanna30 Napisano 24 Maja 2012 Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_dv.html
Dejmos Napisano 24 Maja 2012 Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 W jakiej formie wpisujecie adres w pytaniu 3 DSP-122? Może być np: Jan Kowalski ul. Słoneczna 101, 28-399 Rzeszów, woj. podkarpackie, Poland ?
sly6 Napisano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 Marta musisz wypelnic takie druki jak dsp -122 ,ds 230 ,,znajdziesz je na necie I teraz masz czas aby takie cos zrobic,do tego fotografie? co do firm to szukaj takich co robily to kiedys np dv 2005 czy dv 2006,,sa nadal takie jak np ta http://go2usa.pl/loteria-wizowa/index.html ale to bedzie kosztowac ..
oli33 Napisano 24 Maja 2012 Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 fajnie że ktoś mi odpowiedział Dejmos piszesz bez polskich znaków czyli Jan Kowalski ul. Sloneczna 101, 28-399 Rzeszow, woj. podkarpackie, Poland
sly6 Napisano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2012 oli33 zasady na forum tym sa takie ze nikt tutaj za nic nie ma placone a wiec mam czas to odpowiadam-nie mam to nie da rady aby odlozyc prace a pisac tutaj..co innego bylo kiedys a teraz jest inne zycie jesli chodzi o mnie .. co do adresu to chyba spisales go ze strony co wygrales? http://www.travel.st.../visa_4759.html I teraz mozesz a nawet powinienes napisac do Kentucky w tej sprawie ,ze podales taki adres z formularza i czy to dojdzie-moze doszly juz papiery bo ten adres ze strony rozni sie troche nie znacznie ,wiec moze dojdzie a moze nie. co do zawodu tzn wyslania znow papierow tak samo pisz znasz adres e-mail?
oli33 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź wiem oczywiście że każdy pracuje ja też i mam czas pisać tylko rano lub wieczorem:) adres pisałam z formularza DSP-122 mam e-mail będe pisać dzisiaj papiery wysłałam we wtorek wiec chyba jeszcze nie doszły może poczekam do początku tygodnia i wyśle zapytanie czy doszły i wtedy jeśli nie to czy wysłać jeszcze raz czy lepiej odrazu pisać?
Dejmos Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Wszędzie ludzie piszą, że jeżeli zajdą jakieś zmiany w naszym życiu to należy wysłać ponownie formularz DS-230. Natomiast co w przypadku gdy zmienią się dane z DSP-122? W czerwcu kończę studia magisterskie, a w DSP-122 jest pytanie właśnie o wykształcenie. W DS-230 jest analogiczne pytanie i teoretycznie te zmiany mogłyby wystarczyć, ale nieścisłości w papierach mogą chyba być przyczyną problemów.
michał87 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Mi też się fuksło i wylosowałem ale jak zobaczyłem ile trzeba tego wszystkiego wypełnic to jednak podziękowałem.A jeszcze te opłaty.
Dejmos Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Mi też się fuksło i wylosowałem ale jak zobaczyłem ile trzeba tego wszystkiego wypełnic to jednak podziękowałem.A jeszcze te opłaty. Opłaty to nie była jakaś tajemnica... Podobnie z formularzami. Ogarnięcie wszystkich papierów, zrobienie zdjęć itd zajęło mi łącznie 2 popołudnia, więc da się to zrobić. Opłaty to ułamek ewentualnych zysków po wyjeździe, ale jak kto woli...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.