sobanek Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Witam, mam 18 lat i w tę piękną, słoneczną (oby) środę zakończę edukację w Irlandii. Obecnie w Irlandii jestem 6 lat, ale nie podoba mi się tutaj - dlatego chcę wyjechać do USA. Planuję uczestniczyć w loterii DV-2014, tylko nurtują mnie dwa pytania: - Wniosek będę wypełniał tutaj, ale obywatelstwo dalej mam polskie - czy w takim razie mój wpis jest liczony jako ten z Irlandii czy ten z Polski? - Jeśli wniosek jest liczony jako ten z Polski, czy w takim razie będę musiał się wybrać do Polski na to wizowe "interview" ? Pozdrawiam, Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 - z Polski oczywiscie - Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobanek Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 Ok, czyli trzeba będzie chyba zaaplikować o obywatelstwo Irlandzkie Wtedy większa szansa Chociaż kto wie czy warto... (Tak, z Irlandzkim obywatelstwem Twój wpis jest liczony jako ten z Irlandii, bo w paszporcie jest wpisane: NATIONALITY: IRISH, CITIZENSHIP: IRISH) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Większa szansa? Loteria to loteria Link to comment Share on other sites More sharing options...
tapeta999 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 staranie się o Irlandzkie obywatelstwo trochę trwa i nie jest powiedziane czy ułatwi to Tobie w losowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saka Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Nawet z obywatelstwem irlandzkim dalej bedziesz traktowany jako polak. W loterii liczy sie miejsce urodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobanek Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Nawet z obywatelstwem irlandzkim dalej bedziesz traktowany jako polak. W loterii liczy sie miejsce urodzenia. I tu zaskoczenie, bo nie. Mój znajomy stąd uczestniczył w DV-2010. I... dostał się. (Zdaję sobię sprawę jak to może wyglądać ze strony technicznej, ale w praktyce właśnie tak wyszło.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marekire Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Bedziesz jako Polak ktory aplikował z Irlandii. Ja wylosowałem wize w DV-2013 z Irlandii i tu bede mial interview w ambasadzie jesli mnie zaprosza bo mam wysoki numer. Badania lekarskie sa tu duzo drozsze niz w Polsce ok. 300 Euro za osobe a reszta tak samo. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikun Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Znajomość matematyki w każdym społeczeństwie jest zerowa...Dlaczego miałbyś większe szanse aplikuąc z irlandi ???? bo mniej osób aplikuje? a co to ma za znaczenie??? to może z wysp owczych aplikuj...albo z kiributi rozwaz jeszcze jakąś szkołę w tej irlandii bo widac że Cie tam nic nie nauczyli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.