mekare Napisano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 znalazłam linka tylko, że po angielsku: http://www.travel.state.gov/pdf/medical/WRW-MED-MULT-0002-1209.pdf
Dejmos Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Dejmos myślałam że badania (krew i RTG) zrobią w CenterMedzie na Łazarza. W tym dokumencie z ambasady o badaniach lekarskich chyba najnowszy bo z 10.2012 (nie mogę znaleźć linka) nie ma nic wspomniane o Lekarskiej Spółdzielni Pracy (Rynek Główny 37). Zgadza się - nie ma nic o tym wspomniane, ale gdy zadzwoniłem do CenterMed to właśnie tak mi powiedziano. Nie wiem czy wykonanie tych badań w CenterMedzie było niemożliwe wtedy gdy dzwoniłem (i teraz już wszystko można tam zrobić) czy tak jest zawsze i w dokumencie jest po prostu błąd. Najlepiej jak zadzwonisz i sama zapytasz.
mekare Napisano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2013 Dzięki Dejmos! Jestem już po badaniach w Krakowie. Wszystko teraz (badania i wizyta u lekarza) odbywa się w CenterMedzie. Niestety nie da się zrobić wszystkiego w jeden dzień. Chyba dlatego, że badanie krwi na kiłę odbywa się w innym laboratorium. Wygląda to teraz tak: 1 dzień: od 8:00-10:00 pobierana jest krew. Wcześniej trzeba zajrzeć na recepcję, zapłacić i iść ze skierowaniami pod wskazane miejsca. Następnie wykonuje się zdjęcie RTG, na które trzeba chwilę zaczekać, płytkę CD ze zdjęciem zanosimy do recepcji 2 dzień: wizyta u lekarza - przed dniem w, którym chcemy zrobić badania można tel umówić się już na wizytę z lekarzem - dobra rada: załatwcie szczepienia sobie wcześniej u swoich lekarzy
dudek0502 Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2013 Dzisiaj byłem w Krakowie na badaniu w CenterMedzie. No i mam problem ze szczepieniami, razem z żoną nie mamy szczepienia WZW typu B, to znaczy musieliśmy mieć, chociażby ze względu na przebyte operacje. Tyle, że na karcie nie ma o tym wzmianki. Doktor nam papiery podpisał, tyle że zapowiedział problemy po wylądowaniu w Stanach. Nie wiecie jak wygląda procedura przejścia tych szczepień tam na miejscu? Jaki koszt? Doktor w Krakowie coś wspomniał o kilku tysiącach dolarów. Zaszczepienie w Polsce nie bardzo wchodzi w rachubę, bo na to trzeba trzech dawek podawanych w czasie sześciu miesięcy.
sonora Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2013 Dzisiaj byłem w Krakowie na badaniu w CenterMedzie. No i mam problem ze szczepieniami, razem z żoną nie mamy szczepienia WZW typu B, to znaczy musieliśmy mieć, chociażby ze względu na przebyte operacje. Tyle, że na karcie nie ma o tym wzmianki. Doktor nam papiery podpisał, tyle że zapowiedział problemy po wylądowaniu w Stanach. Nie wiecie jak wygląda procedura przejścia tych szczepień tam na miejscu? Jaki koszt? Doktor w Krakowie coś wspomniał o kilku tysiącach dolarów. Zaszczepienie w Polsce nie bardzo wchodzi w rachubę, bo na to trzeba trzech dawek podawanych w czasie sześciu miesięcy. za 1 dawke szczepionki w usa zaplacisz ok $22 http://www.cdc.gov/vaccines/programs/vfc/awardees/vaccine-management/price-list/index.html
sly6 Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2013 dudek poczekaj cierpliwie na odpowiedz
Rossa Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 KOchani czy ktoś mi może pomóc od samego początku powiedzieć krok po kroku od czego mam zacząć , oczywicie chodzi mi o badania ale od czego dokładnie mam zacząć?Jak na dzisiaj to wiem tylko ,żę wizytę w Warszawie mam wyznaczona na 29 marca, ale wiadomo że mam być już po badaniach .Proszę mnie nie odsyłać ktos powie , że na forum ,że jest dużo informacji ,ale ja albo niekumata jestem albo nie wiem co, bo nic nie znalazłam.
Justi_87 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 przecież nawet w pierwszym poście jest dokładnie opisane, jak to wygląda w Krakowie. krok po kroku.od dokumentów, jakie musisz wziąć po miejca, w które musisz się udać. łącznie z ulicami.
Joanna30 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Problem w tym, że lista punktów, gdzie można wykonać takie badania jest uaktualniana co jakiś czas. Od września w Krakowie można je robić tylko w CenterMedzie (a przynajmniej ja tak odczytuję instrukcję). Strona ambasady USA z dokładnymi instrukcjami: Badania Lekarskie
Rossa Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Jak to wygląda w Krakowie to wiem ,przeczytałam , chodzi mi konkretnie od czego mam zacząć przed wizytą w Krakowie , co robie pierwsze a przede wszystkim gdzie dzwonie bo jak mi wiadomo Amikor już nie współpracuje z Ambasadą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.