gierymski Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 no i jak widac praca jednak robi swoje.... gierymski: wyobraz sobie teraz gdybys ty byl na rozmowie i dostawal takie pytania, jakbys odpowiadal.... no tak rozumiem wiec chyba poczekam na prace i wtedy moze to zparoszenie sluzbowe ( na konferencje ) zda egzamin bo tak jak pisalem na takie zaproszenia podobno prawie nigdy nie odmawiaja wizy
ilya_ Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 no tak rozumiem wiec chyba poczekam na prace i wtedy moze to zparoszenie sluzbowe ( na konferencje ) zda egzamin bo tak jak pisalem na takie zaproszenia podobno prawie nigdy nie odmawiaja wizy zaproszenia nie sa potrzebne....wrecz przeciwnie...wplywaja negatywnie...gdybys nawet korzystal z uslug tej firmy posredniczacej w wypelanianiu wnioskow to tam Ci powiedza ze zaproszenia nie sa potrzebne... masz racje...poczekaj na prace, wkoncu jestes IT....takze nie powinno byc problemu...popracuj np z jakies pol roku...i sam zobaczysz...jak to juz lepiej wylgada
Gucio Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 300 zl za wypelnienie formualrza wizowego. Niezla kasa
sly6 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 co do zaproszen to widze ze jest pewne ale.. Co innego zaproszenie na konferencje i staranie sie o wize B1 -biznesowa -tutaj nalezy takie cos pokazac a co innego wyjazd turystyczny.. Co do znajomego to jest w UK 4 lata a to czasami duzoo daje na takiej rozmowie no i pracuje w znanej firmie.
Rademedes Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Aha ta firma gwarantuje ponad 99% udanych spraw czyli zalatwionych wiz Ciekawe jak gwarantuja, finansowo? prawnie? Bzdury totalne.
ilya_ Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 a czy ta firma nie gwarantuje przypadkiem 99% udanych spraw ale te za ktoore oni sie zabieraja, te ktoorych sie podejmuja napewno przed wypelnienim wniosku podasz im pewne dane o sobie..i oni zdecyduja czy biora sie za dany przypadek czy nie...
Joanna30 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Nie, oni po prostu gwarantują 99% udanych spraw, co nie stoi w sprzeczności z tym, żeby ktoś znalazł się w 1% odmów
ilya_ Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Ciekawe jak gwarantuja, finansowo? prawnie? Bzdury totalne. tak........ta firma owszem pomaga w wypelnieniu wnioskow.....dobra jest ona np dla ludzi co nie sa obyci z kompem...starszych...lub np jak ktos nie ma czasu...siedzi ciagle w pracy po 14,15h dziennie....itp..
Nigella Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Forumowicze moi drodzy! My polacy zamiast pomoc blizniemu doradzic to doszukujemy sie kombinacji itp juz tak mamy niestety. A kol. Nigella to jak by z ambasady była Ha ha... nie, nie jestem z ambasady, ale skoro opisałeś swoją sytuację oczekując opinii, to napisałam Ci jak to widzę - i jak to ewentualnie może widzieć konsul. Dla mnie podstawowym pytaniem jest dlaczego osoba, która straciła pracę i nic jej z krajem właściwie nie łączy, ma takie ciśnienie na wycieczkę do Stanów akurat w takim momencie? Wybacz, też kiedyś straciłam pracę i ostatnią rzeczą, o jakiej bym wtedy pomyślała - mając finansową pętlę na szyi plus stałe zobowiązania - byłby urlop w USA (tym bardziej, że na wakacjach w Stanach byłam wielokrotnie i wiem, ile to kosztuje - nawet jeśli ma się darmowy nocleg u znajomych). Poza tym napisz mi jeszcze, że lecisz na trzy albo nawet sześć miesięcy na przykład w okolice Chicago Tak czy inaczej nie odczytuj moich wypowiedzi jako aktów złej woli - bo gdybym chciała Ci zaszkodzić, doradzałabym Ci raczej, żebyś zapłacił tej przedziwnej "kancelarii adwokackiej" kupę forsy i szedł po wizę na pewniaka... a wiem, że w sytuacji, w jakiej jesteś, możesz mieć z wizą problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.