lochraven Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Ja wysłałem w lutym, i z tego co patrzę po datach na VJ to jeszcze jakieś 2-3 miesiące pewnie
sabcia 85 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 dzieki za te wsytzskie informacje. nie rozumiem tylko szczepionek. to nie to co dawalam na rozmowie ?? co sie wogole stalo z papierami z lotniska ? cholera, jestem juz w stanach, to znaczy ze bede musiala do jakiegos lekarza o te szczepionki isc ?? rzeczywiscie sporo tych papierow ;/ nie maialam wogole czasu na zalatwianie tego ;/
Nigella Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Byłaś u lekarza wyznaczonego przez ambasadę w Polsce? Byłaś. Wypełniał formularz dotyczący szczepień od dzieciństwa? Wypełniał. Kopię dostałaś/wzięłaś?
sabcia 85 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 nikt mi nic ne dal, mam tylko ksero karty szczepien ;/ doktorka nic mi nie dala, a jak pytalm czy cos potrzebuje z tych papierkow powiedziala ze nie ;/
Nigella Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Karty szczepień - mówisz o tej polskiej, z dzieciństwa? Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do przychodni, w której byłaś - lekarka powinna mieć kopię tego formularza, pomyśl teraz jak to załatwić, żeby tą kopię od nich wydobyć - może ktoś znajomy mieszka gdzieś blisko?
sabcia 85 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 mam ksero karty szczepien z dziecinstwa przy sobie. tylko ze to jest po polsku,,,,,, to im wystarczy ?
Nigella Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Nie, musi być ksero formularza wypełnionego przez tą lekarkę.
lochraven Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Nie jestem pewnien czy ksero formularza jest potrzebne - ja nie miałem, i nie dołączałem do pakietu AoS, a RFE żadnego nie było... Też mi Pani Doktor nic nie dała, w zasadzie to mało co mówiła, o jakimkolwiek badaniu w ogóle nie wspominając.
Nigella Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 No właśnie ja wyczytałam, że jest potrzebne... i teraz oczywiście nie powiem Ci gdzie, jakbym poszukała to bym pewnie znalazła... ale było wyraźnie napisane, że w przypadku K-1, jeśli robiło się badania u lekarza w ciągu jakiegoś tam czasu, to badania nie są już potrzebne, tylko kopia karty szczepień. Lekarka wyznaczona przez ambasadę, u której byłam przed wylotem, sama zrobiła mi kopię tej karty mówiąc, że będzie mi potrzebna do zielonej karty. Ja dołączałam, ale może rzeczywiście należy to sprawdzić skoro Ty nie dołączyłeś, a nie miałeś RFE.
anka11 Napisano 24 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 Sabcia zadzwoń do przychodni w której wykonywałaś badania na K1- tam powinni mieć kopię- i poproś żeby Ci przysłali. Wyjaśnij sytuację, jak nie będą chcieli to niech na adres Twojej rodziny wyślą, a rodzina Ci prześle. Mnie też na badaniach nie dali kopii a ja całkowicie zapomniałam o niej, ale zadzwoniłam do przychodni i przysłali mi ksero.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.