sly6 Napisano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 to masz miec na granicy i dostaniesz wize na prace-pobyt http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/faq-general.aspx?lang=pol#crt2-6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Sly mógłbym mieć prośbę ? Gdzie znajdę liste zwowodów do Mantiboty ? Jak to ma się to testu punktówego gdzie trzeba mieć min 60 pkt ? Dobrze rozumiem, że aby kwalifikować się do emigracji, muszę mieć odpowiednią liczbę punktów + odpowiedni zawód ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Mylisz 2 sprawy Jak wyjazd przez program federalny i program danej Prowincji Teraz w skilled worker-program federalny masz wykaz zawod oraz musisz przejsc tzw selekcje ,jest tez ograniczona ilosc miejsc w danych zawodach co innego ma Manitoba i tutaj masz zasady takie jak tutaj opisane http://www.immigratemanitoba.com/ a tak jest skilled worker http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/ mozesz nie przejsc przez federalny a przez prowincjonalny przejdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 rozumiem, że mam do wyboru dwie drogi, ale odnośnie programu Manitoby; dobrze widze, że nie ma tak zawodów które preferują tylko sam test oceniający (chyba ze nie widze), ale to by było zbyt piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 i jest pieknie,za to malo kto potem tam zostaje. stad sa takie zasady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 hmm a dlaczego ? nie ma opcji zeby np po 4 latach po uzyskaniu statusu stałego można było przenieść się do innej prowincji ? jak rozszyfrować : Jaka jest szansa, że mając wymagając ilość pkt przymną mnie do siebie ? Jaka jest mniej więcej procedura ? Jestem wstanie zrobić to sam, czy lepiej przez agenta emigracyjnego ? Wybacz za tą ilość pytań, ale nastawiam się powoli że przy tak dużym zainteresowaniu IEC nie załapie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 ludzie dostaja karte stalego pobytu i szybko wyjezdzaja po za Manitobe poczytaj historie roznych osob jak sie starali o pobyt staly w Kanadzie i wyjdzie ze czesc byla w Manitobie a teraz sa np w Ontario a umiesz dobrze jezyk i zapoznasz sie dobrze ze strona CIC? zobacz co pisze wyzej z iloscia miejsc http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how.asp KIedys nie bylo limitow zadnych a teraz mozesz wyslac papiery,kwalifikowac sie a miejscu nie bedzie juz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaira Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mam pytanie: czy mogę wziąć udział w kursie językowym. Kurs trwa 2 miesiące.Chciałabym wziąć udział w więcej niż jednym kursie, najlepiej 2. Czy na IEC (working holiday) mogę uczyć się a nie tylko pracować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 mozesz nawet sie uczyc jako turystka nie moze to trwac dluzej niz 6 miesiecy ,wlaczajac te oba kursy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaira Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Najlepszy Administrator na świcie Wylatuję we wrześniu i już powoli ogarniam sprawy. Masa emocji bo pracę dostałam właśnie dziś Montreal ---> Dla pewności biorę ze sobą: Paszport, POE, zaś o ubezpieczeniu medycznym i zaś o stanie konta/żywą gotówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.