sly6 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 szukajcie a znajdziecie http://www.canadainternational.gc.ca/ireland-irlande/experience_canada_experience/index.aspx?view=d
elzbieta90 Napisano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 Hej, Mam pytanie odnośnie International Experience Canada (interesuje mnie ta kategoria w której nie potrzebuje danych pracodawcy) czy jeżeli ktoś z was juz był to załatwiał to wszystko sam czy korzystał z pomocy jakiś pośredników? w październiku planuje wyjazd na rok, ponieważ mam tam rodzine także nie będzie tak trudno. Znalazłam pośrednika... nawet z nimi rozmawiałam i za to że zajmą sie moją sprawą chcą ponad 600$ więc sie tak zastanawiam czy warto? Bo w sumie nie wiem od czego mam zacząć, i nczy można samemu to wszystko ogarnąć? z góry dzięki za odp.
sly6 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 wiesz o tym ze od stycznia 2013 beda nowe zasady i przyjmowania wnioskow? kolejna sprawa jak umiesz jezyk,obsluge komputera,,jesli choc troche znasz to sobie poradzisz sa ludzie z podstawa znajomoscia jezyka i sami wszystko zalatwiaja i dostaja takie pozwolenia
Charliee Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Jak dla mnie 600$ to czyste zdzierstwo...
gry2 Napisano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 Witam. Mam pytanie czy może się orientujecie jaki rzeczy mogę zabrać do samolotu lecącego do Vancouver. Chodzi mi np. o wędlinę zapakowaną termicznie i przyprawy różnego rodzaju. Z góry dziękuje za szybką odpowiedź.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 przyprawy mozna ale uwazaj z wedlinami mysle ze nie za pozno te odpowiedzi
Trumbzgfud Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Ambasada w Czechach już ogłosiła IEC na rok 2013. http://www.canadainternational.gc.ca/czech-tcheque/experience_canada_experience/index.aspx?view=d Nasza jeszcze nie. Napisane jest na stronie czeskiej ambasady, że poza zwiększeniem liczny miejsc do 1150 mają "new requirements" ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Ktoś ma może jakieś informacje na ten temat?
elzbieta90 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 Ja rozmawiałam z babką z ambasady i powiedziała mi że wszystko ruszy najprawdopodobniej po 15stycznia i aplikacje będzie sie wysyłało on-line.
ladyarizona Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 hej, ja też planuję wyjazd z IEC w 2013r. Czy jest wśród was ktoś kto chce załatwić wszelkie formalności (jak pojawią się nowe zasady i wytyczne) i wyjechać jak najszybciej? Fajnie by było się poznać i może wyjechać razem. W grupie raźniej
Trumbzgfud Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 Ja chcę jechać jak najszybciej, ale tam gdzie najłatwiej jest zostać. Pracy chyba będe szukać na miejscu, ale spróbuję też przez internet wysyłać CV. A Ty?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.