Pinka91 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Otóż chcę się dostać do USA do chłopaka i tylko taka wiza wchodzi w grę, ewentualnie J-1, ale czekanie na te rodziny to masakra. I mam parę pytań, czy mogę powiedzieć, że jadę do jego kuzynki (nie powiem nic, że znam jego), którą poznałam jak była w Europie? I jeśli chodzi o związki z krajem, to mogę złożyć papiery na studia, żeby dokończyć 1 rok studiów (1 semestr zaliczony) i tym się podpierać w konsulacie? Czy to ma jako tako ręce i nogi? Dodam jeszcze, że jego nigdy nie widziałam, bo rozmawiamy tylko poprzez skype i on jest obywatelem USA
Joanna30 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Możesz napisać, co tylko chcesz, złożyć papiery, gdzie tylko chcesz. Ważne, zeby to się kupy trzymało. Na ile planujesz pojechać?
Pinka91 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 na zawsze, ale powiem, ze planuje wrocic przed 2 semestrem
ilya_ Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Otóż chcę się dostać do USA do chłopaka i tylko taka wiza wchodzi w grę, ewentualnie J-1, ale czekanie na te rodziny to masakra. pewnie masz na mysli au-pair i opieke nad dziecmi niekoniecznie musisz czekac na rodziny, mozesz tez inna prace sprobowac, wiza j1 tp nie tylko opieka i rodziny A TU PODOBNY TEMAT DO TWOJEGO: http://forum.usa.inf...szanse-na-wize/ calkiem niedawny napisz cos wiecej: czym sie w kraju zajmujesz itp
adka0401 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Dodam jeszcze, że jego nigdy nie widziałam, bo rozmawiamy tylko poprzez skype i on jest obywatelem USA na zawsze, ale powiem, ze planuje wrocic przed 2 semestrem lol
sly6 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Pinka problem jest 1 Mozesz mowic co chcesz ale i tak moze cos wyjsc ze lecisz na stale,do chlopaka--np zachowanie Twoje,odpowiedzi a wiesz o tym ze mozesz nie dostac stalego pobytu jak wyjdzie ze slub byl planowany,pobyt na wizie turystyycznej a wtedy zegnaj USA i mezu..
Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 na zawsze, ale powiem, ze planuje wrocic przed 2 semestrem To powodzenia. Wyjazd na wizie turystycznej z zamiarem ożenku to fraud. Do emigracji służą odpowiednie wizy. I taka mała dygresja ode mnie - jak można w ogóle myśleć o małżeństwie z kimś, kogo się nigdy nie spotkało twarzą w twarz? Tego nie ogarniam. Oczywiście co innego jest poznać kogoś przez internet, a potem spotkać się z nim twarzą w twarz, rozwijając znajomość wirtualnie i w realu, a co innego jest planować wyjazd na całe życie znając kogoś tylko wirtualnie... Na VJ jest masa takich historii... Przyjeżdża potem taka panna do USA, gościu robi ją na szaro i co ona biedna ma począć. A wystarczyło tylko pomyśleć przed. Nie mówię, że z Tobą tak będzie, jednak to, co planujesz (planujecie) zrobić to przestępstwo.
pelasia Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Pinka91 a nie lepiej pojechac, zobaczyc, poznac sie, wrocic i jesli nadal jest super i jak z bajki to postarac sie o K1 i pojechac legalnie bez stresu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.