Jan_Chicago Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Witam wszystkich, od jakiegoś czasu temat mi jest znany bo często latam do Polski. Ja od lat wymieniałem w kantorze w Warszawie ale w ostatnich 2 latach zaczał wymieniać w bankach/kantorach. Najpierw tak jak ktoś wspomniał zacząłem od walutomatu, a następnie zainteresował mnie temat ALiora ale trzeba było konto zakładać a ja nie po to lece do PL zeby siedziec w banku. Walutamot jest ok chociaz zdażyło się ze nie było tyle środkó co chciałem wymienić po moim kursie. Obecnie jestem w Polsce i znajomy podrzucił mi nowy twór Raiffeisena (rkantor) i pytanie czy ktoś już wymieniał tam dolary? Podobno jakieś zniżki dają. Przed chwilą patrzyłem na stronie i kursy ok. Może jutro do nich zadzwonie i zapytam jak z przelewami do US.
Joanna30 Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Ja konto walutowe/kantor walutowy w Aliorze założyłam prze internet, ani czubka nosa z domu nie wyściubiłam w tej sprawie
Jan_Chicago Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Dzięki Joanna30 za odpowiedź. Wydawało mi się, że będę musiał iść i otwierać rachunek w banku, bo nie mam w Aliorze. Wracając do tematu, otworzyłem dzisiaj w Rkantor.com i dostałem 1000 pkt (moge wymienić taniej), kursy dobre. Co dalej zobaczymy.. ale pierwszy dzień na plus. Jak co wrócę do tematu Aliora..
Joanna30 Napisano 12 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 Odkopuję temat, bo mam pytanie - czy są w USA jakieś bankomaty, które nie liczą sobie za wyciągnięcie gotówki? Próbowałyśmy w kilku, ale chcieli nawet $3
jkb Napisano 12 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 Stacja benzynowa blisko mnie ma "free ATM". Sprawdz rowniez wszelkie bankomaty w sieci Allpoint (http://www.allpointnetwork.com/locator.aspx).
Joanna30 Napisano 14 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 Spróbowałyśmy w jednym bankomacie Allpoint na Key West, bo akurat tam byłyśmy. Ale bankomat zażyczył sobie $3 za każde $20, jakie chciałyśmy wypłacić, więc zrezygnowałyśmy Nigdzie indziej nie próbowałyśmy wypłacać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.