anna_866 Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 uwazam ze nastawienie konsula ze ktos jedzie aby pracowac jest mylne bo lepiej blizej wygodniej jechac do londynu I itd niz tam/ TO JEST MOJE ZDANIE!!! no i nie musisz przechodzic zadnych stresujacych rozmow wsiadaszi jedziesz.TO JEST MOJE ZDANIE!!! chyba moge posaidac wlasne zdanie?
Joanna30 Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 Oczywiście, że możesz posiadać własne zdanie. Co nie zmienia faktu, że wiele osób jedzie do Stanów na wizie turystycznej, a potem na niej pracuje i/lub zostaje tam na stałe. Konsulowie traktują więc wszystkich starających się o wizę turystyczną, jako potencjalnych imigrantów. Chyba mają do tego prawo, prawda?
paola12 Napisano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2012 uwazam ze nastawienie konsula ze ktos jedzie aby pracowac jest mylne bo lepiej blizej wygodniej jechac do londynu I itd niz tam/ TO JEST MOJE ZDANIE!!! no i nie musisz przechodzic zadnych stresujacych rozmow wsiadaszi jedziesz.TO JEST MOJE ZDANIE!!! chyba moge posaidac wlasne zdanie? tak mozesz tylko chłopak ma zieloną karte i wtedy by stracił te papiery więc kilka lat czekania było by na darmo. i racja ze nastawienie konsula jest mylne. Oni tak naprawde puszczaja tych którzy tam zostaja i pracuja a Ci ktorzy chca jechac w odwiedziny nie dostaja;/
Joanna30 Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 Oni tak naprawde puszczaja tych którzy tam zostaja i pracuja a Ci ktorzy chca jechac w odwiedziny nie dostaja;/ Ja myślę, że sporo osób na tym forum nie zgodziłoby się z Tobą. A poza tym ilość odmów oscyluje w granicach 10% (jeśli się nie mylę), więc nie jest aż tak źle.
paola12 Napisano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2012 noo nie wiem Bo kolezanka wtedy uczyła sie w gimnazjum i dostała odmowe nie wiem jak dziecku mozna dac odmowe przeciez 14 -15 letnie dziewczyna nie bedzie pracowac... Kolega tez był w tym roku i ma kase w odwiedziny chciał jechac i nie dostał. A znam takie przypadki ze jechali zeby tam zostac i dostawali wize. Nie wiem moze naprawde to zalezy od szczescia.
sly6 Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 Paola a Ty naprawde po co chcesz tam leciec? kolejna sprawa widze ze nie czytalas za duzoo forow roznych,moze przestudiuj i wtedy porozmawiamy jak mozna komus wizy nie dac,jak mozna dziecku wizy tak samo nie dac Ile to takich osob leci,idzie tam do szkoly i zostaje,powiesz nie wszyscy,oczywiscie ze nie wszyscy ale sa tacy To samo z innymi przypadkami .Pozostaje isc na rozmowe kolejny raz
paola12 Napisano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2012 Po co ja chce jechac boo mój chłopak tam jest z ktorym jestem juz kilka lat. i chce byc tam legalnie a nie jechac i zostac i sobie papiery spiepszyc. A kto w tych czasach chce tam byc?? zarobki takie jak w Polsce ciezko znalesc prace no bez przesady czytałam mnustwo forum i po niektorych widac ze kłamia jak nie wiem ze tylko na wakacje albo cos. Ja mówie prawde nie mam co kkłamac wolała bym zostac tu ale Nie bedzie sobie chłopak przezemnie papiery psuł jak ma wieksze szanse tam niz tu. a skoro sie kochamy to 2 lata bedziemy czekac az ja dostane zielona karte . a po za tym dużo dzieci jedzie w odwiedziny do rodziny oczywiscie jak by mieli tam mama albo tate to tak ale Ty w wieku 15lat chciała bys zostac daleko od rodziny i isc do szkoły noo chyba nie. Ja sama mam troszke wiecej lat i wiem jak ciezko zostawic rodzine i jechac w obcy kraj
jkb Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 zarobki takie jak w Polsce Tymczasem w alternatywnej rzeczywistości...
sly6 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 paola ale te dzieci jada do rodziny Myslisz ze takie 15 latki to jada do kogo?jak same? jada do Wujkow-Ciotek,,kogos ze znajomych .
paola12 Napisano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2012 paola ale te dzieci jada do rodziny Myslisz ze takie 15 latki to jada do kogo?jak same? jada do Wujkow-Ciotek,,kogos ze znajomych . tak wiem ze do rodziny jeśli RODZICE są w Polsce są minimalne szanse żeby tam chciały zostać. Po pierwsze jada zwiedzić a nie zostac i iść do szkoły a po drugie jeśli jadą pierwszy raz to pewnie ciocie, wujka dawno nie widziały i napewno nie chciały by zostać u nich i iść do szkoły. Ale jesli mame.tate, siostre czy brata to nie dziwie sie że są odmowy boo jest większa szansa ze zostaną tam:) o to mi chodzi. Tak jak koleżanka majac 15 lat chciała jechac na wakacje zwiedzić (duża więz w Polsce nie ma co ukrywać zyła na wysokim poziomie) po co miała by tam zostac. Dostała odmowe z Warszawy jechała kilka godzin do domu i całą droge przepłakła. Więc niekiedy nie mają powodu i dają odmowe to nie jest sprawiedliwe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.