sly6 Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2013 golec to wrescie jestes wpisany do KRK czy tez nie wiesz ?
golec2604 Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2013 No wydarzenie stało sie w piatek 26 lipca, jest sprawa i nie wiem czy po zakonczeniu sprawy bede wpisany, dlatego pytam. Czy jest jak jest sprawa umorzona, (licze ze mi ja umorzą) to też wpisują do KRK ???
Wolf Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2013 Art. 278 KK? Warunkowe umorzenie jest możliwe w teorii - przy 299 zł jest "niska szkodliwość społeczna", a ponadto rzekomo jednak zapłaciłeś... A w KRK nie ma śladu jeszcze - chyba, że orzeczono środki zabezpieczające (choć skoro się przyznałeś, to odpowiadasz pewnie z wolnej stopy). Po wyroku (warunkowym umorzeniu) będzie oczywiście odpowiednia adnotacja.
golec2604 Napisano 28 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2013 http://prawo-karne.wieszjak.pl/wyrok-i-kara/87252,2,Czym-rozni-sie-umorzenie-postepowania-od-warunkowego-umorzenia-postepowania.html%C2'> czytałem ten artykuł i tam piszą o dwóch rodzajach postępowania umorzenia: umorzenie zwykłe i umorzenie warunkowe. W umorzeniu zwykłym występuje społeczna szkodliwość czynu jest znikoma. Jeżeli udało by sie ze prokurator umorzył by posterowanie, czyli umorzenie zwykłe - To czy w przypadku umorzenia zwykłego jest wpis w KRK ???
Wolf Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 Mówisz o umorzeniu postępowania przez prokuratora... Nie, takie zdarzenie nie jest odnotowywane w KRK, bo nie może być - przecież sąd nie uznał winy oskarżonego, jak to ma miejsce przy poddaniu go próbie (umorzeniu warunkowym).
malutka Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 Proszę mi powiedzieć, zostałam wylosowana, pod koniec maja wysłałam dokumenty do Kentucky w jakim czasie powinnam dostać od nich maila o rozmowie. Bo do dnia dzisiejszego nie dostałam powiadomienia że dostali moją kopertę.
paradoox Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 Oni wysyłają e-maila w przypadku gdy do nich sama napiszesz z pytaniem czy dostali. W innym przypadku wyślą Ci dopiero e-maila z informacją, że zmienił się status na stronie logowania ( www.dvlottery.state.gov ) z dalszymi instrukcjami.
sly6 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 ale to tez zmienia ten status jakies 4-6 tyg przed rozmowa sama
malutka Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 powiedzcie mi czy ja mam się zarejestrować na stronie ambasady czy co
malutka Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 A GDZIE JA MAM SPRAWDZIĆ DATĘ I GODZINĘ ROZMOWY W AMBASADZIE PRZYŚLĄ MI LIST CZY WYŚLĄ NA EMAIL
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.