Skocz do zawartości

Dv-2014 - Faq - Przeczytaj Zanim Zadasz Pytanie

Joanna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No wydarzenie stało sie w piatek 26 lipca, jest sprawa i nie wiem czy po zakonczeniu sprawy bede wpisany, dlatego pytam.

Czy jest jak jest sprawa umorzona, (licze ze mi ja umorzą) to też wpisują do KRK ???

Napisano

Art. 278 KK? Warunkowe umorzenie jest możliwe w teorii - przy 299 zł jest "niska szkodliwość społeczna", a ponadto rzekomo jednak zapłaciłeś...

A w KRK nie ma śladu jeszcze - chyba, że orzeczono środki zabezpieczające (choć skoro się przyznałeś, to odpowiadasz pewnie z wolnej stopy). Po wyroku (warunkowym umorzeniu) będzie oczywiście odpowiednia adnotacja.

Napisano

http://prawo-karne.wieszjak.pl/wyrok-i-kara/87252,2,Czym-rozni-sie-umorzenie-postepowania-od-warunkowego-umorzenia-postepowania.html%C2'>

czytałem ten artykuł i tam piszą o dwóch rodzajach postępowania umorzenia: umorzenie zwykłe i umorzenie warunkowe. W umorzeniu zwykłym występuje społeczna szkodliwość czynu jest znikoma.

Jeżeli udało by sie ze prokurator umorzył by posterowanie, czyli umorzenie zwykłe - To czy w przypadku umorzenia zwykłego jest wpis w KRK ???

Napisano

Mówisz o umorzeniu postępowania przez prokuratora... Nie, takie zdarzenie nie jest odnotowywane w KRK, bo nie może być - przecież sąd nie uznał winy oskarżonego, jak to ma miejsce przy poddaniu go próbie (umorzeniu warunkowym).

Napisano

Proszę mi powiedzieć, zostałam wylosowana, pod koniec maja wysłałam dokumenty do Kentucky w jakim czasie powinnam dostać od nich maila o rozmowie. Bo do dnia dzisiejszego nie dostałam powiadomienia że dostali moją kopertę.

Napisano

Oni wysyłają e-maila w przypadku gdy do nich sama napiszesz z pytaniem czy dostali. W innym przypadku wyślą Ci dopiero e-maila z informacją, że zmienił się status na stronie logowania ( www.dvlottery.state.gov ) z dalszymi instrukcjami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...