Justi_87 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 po pierwsze, co wielokrotnie bylo juz mowione na forum, pisz malymi literami. po drugie, czytanie nie boli i wystarczy wrocic do tematu z zeszlego roku, ba nawet w temacie dotyczacym dv2014 sa informacje na ten temat. po trzecie - WIELOKROTNIE jest powtarzane (nawet pod twoja wypowiedzia paradoxx odpowiedzial na twoje pytanie) - Kentucky skontaktuje sie toba TYLKO KILKA (4-6) tygodni PRZED USTALONA DATA rozmowy. tzn ze dostaniesz od nich maila, ze masz sprawdzic status na stronie, gdzie dowiedzialas sie, ze wylosowalas i TAM beda podane informacje dot. rozmowy (data + godzina). w zadnym innym wypadku Kentucky nie napisze ci mala a tym bardziej NIE wysle listu. rozmowy zaczna sie od pazdzirnika a to, kiedy bedzie twoja zalezy od twojego case number i od tego, jak szybko beda je procesowac.
sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 1-sze listy-poczta e-mial bo tylko tak sie powiadamia teraz beda po 15 sierpnia wiec za 2 tyg,moze pare dni dluzej ,zaproszenia na rozmowe wtedy tez zobaczymy jak bedzie z numerami i ocenimi kto kiedy moze --moze miec rozmowe
mimik Napisano 20 Października 2013 Zgłoś Napisano 20 Października 2013 Jestem tu nowa proszę o kilka odpowiedzi bo nie wiem co mam zrobić. Po pierwsz rozmowę w ambasadzie po wylosowaniu w loterii wizowej mam w grudniu. Czy muszę rejestrować sie na jakiejś tam stronie. Po drugie do lekarza mam zgłosić się do warszawy czy są inni lekarze którzy mają podpisane z ambasadą umowy a jestem z białegostoku. Po trzecie moje dziecko jest obywatelem USA czy muszę brać go do ambasady. Po czwarte kiedy wnoszę opłatę.
sly6 Napisano 20 Października 2013 Zgłoś Napisano 20 Października 2013 oplate sie wnosi przed sama rozmowa w okienku na terenie Ambasady. lekarzy masz tych podanych ze strony Ambasady a wiec Warszawa i Krakow Nie musisz dziecka brac ze soba jak jest obywatelem USA. Musisz sie zarejestrowac dla TNT ,masz to na stronie podane co i jak,jak tez i na forum masz to opisane
mimik Napisano 20 Października 2013 Zgłoś Napisano 20 Października 2013 oplate sie wnosi przed sama rozmowa w okienku na terenie Ambasady. lekarzy masz tych podanych ze strony Ambasady a wiec Warszawa i Krakow Nie musisz dziecka brac ze soba jak jest obywatelem USA. Musisz sie zarejestrowac dla TNT ,masz to na stronie podane co i jak,jak tez i na forum masz to opisane Proszę mi powiedzieć, to ja mam pobrać rekordy od swoich lekarzy, następnie umówić się z lekarzem w warszawie. Czy oni w ciągu dnia zrobią mi wsystkie wyniki i dadzą pismo czy będę musiała jeździć kilka razy.
mimik Napisano 20 Października 2013 Zgłoś Napisano 20 Października 2013 Proszę mi jeszcze powiedzieć do czego dokładnie jest potrzebna mi ta rejestracja
Joanna30 Napisano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2013 Do tego, żeby odebrać paszporty z wizą we wskazanym przez siebie punkcie TNT.
sly6 Napisano 20 Października 2013 Zgłoś Napisano 20 Października 2013 mimiki co potrzebujesz na badania to karte szczepien a nie jakies rekordy na badaniach odpowiadasz ,jak sie czujesz itd Da sie to zrobic w 1 dzien jak bedziesz chciala badania wszystkie i rozmowa z lekarzem
mimik Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 a ten punkt TNT to jest ambasada czy dom, ten dokument o niekaralnośi skąd się bierze
Justi_87 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 TNT to firma kurierska. Oni odbiora twoj paszport z ambasady i zawiaza go do wskazanego przez ciebie punktu TNT, z ktorego TY bedziesz musial go odebrac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.