Skocz do zawartości

Powrót Do Kraju I Rzeczy Znalezione Przez Tsa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Pakując sie na "szybkiego" przed wylotem z usa schowałem pędzel który był używany (miał ślady farby) oraz koszulkę ubrudzoną białą farbą. (były w osobnych przegrodach w torbie bagażowej )

Po powrocie do domu już w polsce gdy przyleciałem otworzyłem walizke i znalazłem karteczke o kontroli przez transportation security administration(tsa) .

Jakiego celu są to kontrole ? wydawało sie że wszystko miałem na swoim miejscu ale czy przy znalezieniu takich rzeczy mogę mieć problem z powrotnym wjazdem do usa ?

Posiadam 10letnią promesse wizy b2(turystyczna)

Pozdr

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pracownicy TSA nie stanowia zadnej "inteligentnej komorki kontrolnej", co najwyzej sa to w wielu wypadkach zlodzieje ubrani w mundurki, ktore daja im poczucie autoryzacji.

A swoja droga po co wkladam do walizki uzywana brudna z farby koszuke i pedzel?

Napisano

w sumie teraz też sie zastanawiam na spokojnie pewnie bym tego nie zrobił ale teraz to już czasu nie cofne ;/

zastanawiam sie tylko czy oni po znalezieniu czego podejrzanego mogliby poinformować jakieś służby imigracyjne i czy coś bym o tym wiedział w takim wypadku.

faktem jest że rzeczy miałem ładnie poukładane tak jak ja je włożyłem a torba ciężko sie zamykała :D wiec mam nadzieje jeszcze że było to bardziej takie rzut okiem a nie wyciąganie każdej rzeczy osobno i przeszukiwanie jej

Napisano

To nic nie znaczy.

Włożyli Ci ta kartkę, żebyś (w razie, jakbyś miał inaczej poukładane rzeczy po kontroli) wiedział, że walizki nie przetrzepali Ci złodzieje ;)

Ja też miałam taką kartkę, bo miałam w walizce transformator.

Jesteś pewny, że kontrolę miałeś przez ten pędzel i brudną koszulkę? Może miałeś w niej coś innego, co wydało im się podejrzane.

A to był pędzel do malowania ścian (sugerujący, że mogłeś w Stanach pracować)? Czy taki mały, do malowania obrazów?

Napisano

tak taki średni do malowania ścian . W środku miałem jeszcze jakiś metalowy bryloczek z ny :D jakieś plastkiwe miski dla psów cukierki czy gumy do żucia .

mogło to właśnie to sugerować ale nie wiem pod jakim oni kontem sprawdzają wyrywkowo te walizki ? i czy w razie jakiś podejrzeń byłbym wzywany albo coś bym wiedział?

Napisano

To nic nie znaczy. Albo 'wylosowali' twoja walizke na kontrole, albo przeswietlili i cos ich zaciekawilo. Sama sporo podrozuje, i znajduje takie kartki po przynajmniej cwiartce lotow. Maz czesciej, bo on podrozuje z malym sprzetem terapeutycznym ktory dziwnie wyglada w przeswietleniu. Gdyby znalezli by cos naprawde powaznego to twoja podroz skonczylaby sie w kajdankach ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...