Skocz do zawartości

Problem Z I94

pannalis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jesli z Alaski leciales juz do Europy,po za USA to dobrze zrobiles

bo I94 zostawia sie w porcie gdzie masz odlot po za USA..chyba ze cos sie zmienilo w przepisach.

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hej

Przez Alaske mialem powrot do domu lecialem nad Kanada przez Grenlandie do Frankfurtu a pozniej Warszawa.

Nie rozumiem postu ilya

nie bedziesz mial zadnych problemow, tak - bedzie wszystko OK

ilya

Napisano

To gdzie zostawiłeś I94?

Na tym drugim lotnisku? Chcesz powiedzieć, że miałeś na jednym bilecie kilka lotów (w tym jeden transatlantycki) i nikt nie chciał nawet zobaczyć Twojego paszportu?

Mam prośbę - nim zadasz pytanie, to sam precyzyjnie określ, co zrobiłeś, żebyś mógł otrzymać precyzyjne odpowiedzi. Bo najpierw powiedziałeś, że oddałeś I94 podczas bukowania biletów do Warszawy (ale gdzie takie coś miało miejsce? Na lotnisku nie bukuje się biletów), a potem powiedziałeś, że podczas wystawiania biletów, kiedy pokazywałeś paszport (ale gdzie to miało miejsce? Na lotnisku nie wystawia się biletów, tylko otrzymuje karty pokładowe przy odprawie).

A jeszcze na końcu powiedziałeś, że na tym małym lotnisku pokazywałeś bilet i ID. Czy to był paszport? Podajesz takie nieprecyzyjne dane, że ciężko jednoznacznie odpowiedzieć. Najprawdopodobniej tam oddałeś I94. Ale piszę "najprawdopodobniej", bo nie wiem. Według tego, co napisałeś, to równie dobrze można by wywnioskować, że oddałeś I94 w biurze, gdzie kupowałeś bilety na podróż do Polski.

Standardowo I94 oddaje się podczas odprawy na lotnisku, a zdarza się, że również tuż przed wejściem na pokład samolotu, jeśli wcześniej nie został zabrany. I tyle w tym temacie.

Napisano

Na lotnisku w Anchorage podczas wystawiania kart pokaldowych do Warszawy zostawilem I94 ale odprawe przeszedlem na mniejszym lotnisku z ktorego lecialem do Anchorage, nie bylo tam kontroli nikt nie sprawdzal bagazy tylko bilet i paszport i to mnie najbardziej przerazilo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...