Skocz do zawartości

Advanced Parole- Pytanie

Cerise nomade

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko ( nie będę zakładać nowego tematu).

Po jakim czasie od złożenia AOS przychodzi ten dokument?

Moje NOA jest z 12 grudnia i wg wyliczen z visajourney powinnam dostac AP miedzy 7 a 10 lutego. Wiec dokladnie jak pisze kzielu... 2-3 miesiace. Biometrics mam na 7 stycznia umowione.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To fajnie. I to jest tylko raz przed dostaniem AP i EAD a pózniej GC. Bo jak czytałam rożne wątki to ludzie mieli to w rożnych terminach. Mam na myśli już po AP i EAD.

• 2 miesiące później...
Napisano

Hej

czy wie ktos jak to jest z tymi instrukacjami do Advance Parole? W instrukcjach jest napisany aby zalaczyc dowod tego, ze musimy odbyc podroz jak np list ze szkoly itp. ja musze odbyc podroz ale nie mam zadnego dowodu? Czy w ogole ktos z Wam dostarczal taki dowod do AP?

Napisano

AP jest wydawane "z urzedu" osobom skladajacym I-131 razem z I-485 i nie trzeba zadnych dowodow do niczego dolaczac

Napisano

AP jest wydawane "z urzedu" osobom skladajacym I-131 razem z I-485 i nie trzeba zadnych dowodow do niczego dolaczac

Ostatnio sporo osob dostaje prosbe o uzasadnienie dlaczego ubiegaja sie o AP. Lepiej dolaczyc jakis list. Wczoraj widzialam taki RFE i pisze, ze nalezy "follow the instructions" oraz "submit a written request and/or proof that you have to leave the United States, your absence will be temporary/you are going to spend a short period of time abroad".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...