cavscout Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 No to już mamy komplecik. Dzisiaj dotarły piękne zieloniutkie, plastikowe, "zielone karteczki" Gratulacje. Jak dobrze pojdzie to za 5 latek bedziesz odbieral piekne niebieskie ksiazeczki
mick Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam. Mam pytanie dotyczące ważności wizy immigracyjnej (Zielona Karta). Z tego co zrozumiałem po otrzymaniu wizy mam 6 miesięcy, aby przekroczyć granicę. Czy tyle samo czasu ma na to moja rodzina, jeśli w aplikacji napisałem, że na początek lecę ja, a potem po jakimś czasie dopiero przyleci moja rodzina?
Joanna30 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Wiza imigracyjna to nie jest zielona karta. Żeby otrzymać zielona kartę w USA, musisz znaleźć się tam w okresie ważności wizy. Dotyczy to każdej osoby, która otrzymała taką wizę. Po 180 dniach wiza staje się tylko kolorową wklejką w paszporcie.
mick Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Tak, tak. Wiem. Napisałem Zielona Karta w nawiasie, żeby zaznaczyć o co chodzi . Czyli oznacza to, że wszyscy musimy znaleźć się w Stanach przed upływem 6 miesięcy, tak? Czy można w jakiś sposób przedłużyć ten okres, dla rodzinki?
Joanna30 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Jeśli ponawiasz swoje pytanie, czy można wjechać do USA dopiero po upływie pół roku na podstawie tej wizy, to ja ponowię swoją odpowiedź, że nie. Zachęcam do lektury forum. Znajdziesz wiele interesujących informacji, które lepiej przygotują Cię do ewentualnej emigracji
Paulina_89 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 Ogromne dzięki za odpowiedź Ja wlasnie zrobilam tak, ze pojechalam do USA na 3 dni i wrocilam spowrotem do PL. wlasnie po to zeby mi ta pieczatke w paszporcie wbili i zeby waznosc wizy nie wygasla zanim przeprowadze sie do USA na stale. Pieczatka dziala jak GC przez rok, tylko trzeba pamietac o tym, zeby nie przekroczyc limitu czasu spedxzonego poza USA.
mick Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja wlasnie zrobilam tak, ze pojechalam do USA na 3 dni i wrocilam spowrotem do PL. wlasnie po to zeby mi ta pieczatke w paszporcie wbili i zeby waznosc wizy nie wygasla zanim przeprowadze sie do USA na stale. Pieczatka dziala jak GC przez rok, tylko trzeba pamietac o tym, zeby nie przekroczyc limitu czasu spedxzonego poza USA. A czy musiałaś składać re-entry permit?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.