Skocz do zawartości

Za Co Lubicie, A Za Co Nie Lubicie Ameryki?

Aplikant1984

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja lubie ameryke / podoba mi sie za :

Infrastrukturę drogową (hajłeje :P)

Siła nabywcza pieniądza ( to akurat normalne w krajach rozwiniętych)

to ze ludzie niczym sie nie przejmują , są wyluzowani i usmiechnieci

większe perspektywy rozwoju ( tak mi sie wydaje)

łatwiej załozyc własny biznes (tak mi sie wydaje)

nieprzekupną policje

nie podoba mi sie ameryka za:

to ze jest tam wielka ilośc przybyszów z całego swiata( nie zebym był rasistą :P)

grube kaleki (sorry ale to jest normalnie TRAGEDIIAAAAAA)

Napisano

nieprzekupną policje

to ze jest tam wielka ilośc przybyszów z całego swiata( nie zebym był rasistą :P)

pacio a kiedy byles w Ameryce ostatnio?

Napisano

No trochę logiki by się przydało - to, że łatwo dostać prawo jazdy, to znaczy, że się potem nie ma doświadczenia? To się zdobywa jeżdżąc autem, a nie zdając egzaminy po 5 razy.

Po części muszę się z Tobą zgodzić, iż praktyka czyni mistrzem. Ale z drugiej strony w jakiej grupie wiekowej są najtragiczniejsze wypadki. Kiedyś czytałem raport, że najczęstrzymi sprawcami kolizji, stłuczek są nie doświadczeni kierowcy, którzy nie posiadają prawa jazdy dłużej niż 2 lata, którzy zdali egzamin do trzech podejść. Najbezpieczniej jeżdzą osoby, które przeszły kursy doszkalające.

Napisano

Najbezpieczniej jeżdżą osoby, które używają mózgu... Nie trzeba do tego ani przechodzić dokształcających kursów ani w ogóle przechodzić kursów (jak w USA). Trzeba się nie popisywać przed kolegami i znać poziom swoich umiejętności jako kierowca.

Napisano

Najbezpieczniej jeżdżą osoby, które używają mózgu... Nie trzeba do tego ani przechodzić dokształcających kursów ani w ogóle przechodzić kursów (jak w USA). Trzeba się nie popisywać przed kolegami i znać poziom swoich umiejętności jako kierowca.

Bardzo dobre stwierdzenie. Mózgu :), :), :), ;). Podpisuję się pod nim.

Gość Violonczela
Napisano

nieprzekupną policje

..czyż nie jest to właśnie niesamowite, że tyle" przybyszów z całego" chce tam żyć...? , szuka jeszcze czegoś, czego nie znalazła w swoim kraju.. Wiem, to Twoje subiektywne odczucie.. a mnie się nasunęło takie... pozdrawiam

Napisano

Podoba mi się,że tu gdzie mieszkam jest ciepło i słonecznie przez cały rok, w Polsce wiadomo pogoda jest kapryśna i jest zimno.

Ludzie w większości są przyjaźnie nastawieni, bardziej wyluzowani, pomocni.

Infrastruktura drogowa jest super, na autobusy też nie narzekam ;)

Bezdomni dostają darmowe jedzenie, mają darmowe prysznice, wode na każdym rogu. Nawet nie mając pracy ludzie tu nie zginą.

Siła nabywcza dolara i generalnie więcej się zarabia, żyję w wyższym standardzie niż w Polsce.

Służby porządkowe działają szybko i sprawnie, policja przyjeżdza w 3 minuty ;) a na wypadek zagrożenia tsunami od razu akcja ewakuacyjna i jakoś tak czuje sie bezpieczniej;)

Nie podoba mi się, że jestem daleko od domu i rodziców. W ogóle że daleko od Europy, bo generalnie jestem fanką Europy :P

Czasami mam wrażenie że ludzie pod fasadą tej uprzejmości są nieszczerzy i tak na prawde nie wiem co myślą, bo ciągle sie uśmiechają...

Aha jeszcze nie podoba mi się że tu gdzie mieszkam biali są w mniejszości i niekiedy da się odczuć że nie jest sie mile widzianym.

Wszechobecny konsumpcjonizm, ciągłe nastawienie na robienie kasy, kupowanie masy żarcia i wyrzucanie połowy. Tłuste i niezdrowe jedzenie.

Przerażają mnie koszty służby zdrowia, niby jak jest ubezpieczenie to nie jest tak źle ale jakoś ciągle mam to w głowie, że jak coś poważnego sie stanie to nie wypłace sie z rachunków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...