Patipitts Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 7 minut temu, margherita_s napisał: Wlasnie przejrzałam listopadowy wątek na vj i rzeczywiście, nawet ci, którzy wyslali dokumenty kilka dni po mnie, dostali juz karty. Dziwne. Chyba zrobię tak, jak mowisz i zaczne wysylac resume w różne miejsca. Niestety miałaś pecha zrob tak, mnóstwo ludzi tak robi na vj, trzeba dzwonić jak sie uda załatwić prace i prosić o tier 2, potem wystarczy im przefaksowac umowę, tylko najlepiej pózniej jeszcze sie telefonicznie upewnić czy dotarła bo u nich taki za przeproszeniem burdel ze niektórym w ogole nie dochodziły/gubiły sie te prośby o expedite. Ale większość po wysłaniu umowy dostaje szybko ead. Ja jak cos od połowy czerwca mam umowę i jak do połowy maja nie dostanę karty to bede dzwonić.
Xarthisius Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 39 minutes ago, margherita_s said: Wlasnie przejrzałam listopadowy wątek na vj i rzeczywiście, nawet ci, którzy wyslali dokumenty kilka dni po mnie, dostali juz karty. Dziwne. Chyba zrobię tak, jak mowisz i zaczne wysylac resume w różne miejsca. A zglaszalas sie do Twojego congresman'a zeby wyslal do USCIS zapytanie w tej sprawie?
Patipitts Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Godzinę temu, Xarthisius napisał: A zglaszalas sie do Twojego congresman'a zeby wyslal do USCIS zapytanie w tej sprawie? Ale wg uscis wszystko jest w ramach czasowych wiec nic congressman nie załatwi dopiero chyba po 6 mcach mozna sie zacząć upominać.
margherita_s Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Do congressmana nie zglaszalam. Dziś zrobilam pierwsze "case inquiry online i mają mi odpowiedziec do 14 marca... Ale myślę, że w ogóle mi nie odpowiedzą. Pozostaje tylko expedite. I duuuzo cierpliwości...
ana12 Napisano 13 Marca 2018 Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 Dnia 2.03.2018 o 20:53, margherita_s napisał: Do congressmana nie zglaszalam. Dziś zrobilam pierwsze "case inquiry online i mają mi odpowiedziec do 14 marca... Ale myślę, że w ogóle mi nie odpowiedzą. Pozostaje tylko expedite. I duuuzo cierpliwości... ja uwazam ze lepiej dzwonic na uscis custom service i prosic o przekierowanie do tier2/immigration officer zamiast online. Jak do 14 nie odpowiedzą to dzwoń
Patipitts Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Dnia 2.03.2018 o 14:53, margherita_s napisał: Do congressmana nie zglaszalam. Dziś zrobilam pierwsze "case inquiry online i mają mi odpowiedziec do 14 marca... Ale myślę, że w ogóle mi nie odpowiedzą. Pozostaje tylko expedite. I duuuzo cierpliwości... Jak tam sie sprawy maja? Słychać cos z tym ead?
margherita_s Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 19 godzin temu, Patipitts napisał: Jak tam sie sprawy maja? Słychać cos z tym ead? Niestety, dalej nic... Nawet na service request nie odpowiedzieli. Mam nadzieję, że Ty będziesz miala więcej szczęścia.
Patipitts Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 41 minut temu, margherita_s napisał: Niestety, dalej nic... Nawet na service request nie odpowiedzieli. Mam nadzieję, że Ty będziesz miala więcej szczęścia. Kurde szkoda współczuje... ja póki co nie mam szczęścia ani troche. Dokumenty wysłałam 20 lutego, 14 marca zadzwoniłam w koncu zapytać co z moim NOA i sie dowiedziałam ze odrzucili mi ead, reszta przyjęta ale listów nadal nie ma, czekam wlasnie na pocztę. Nie wiem czy w zwiazku z tym w ogole umówią mi biometrics czy bede musiała najpierw czekać aż mi przyślą NOA na poprawione ead, ale póki co nie wiem co do poprawy bo nie mam listu jeszcze... i weź sie człowieku nie denerwuj.
margherita_s Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 42 minuty temu, Patipitts napisał: Kurde szkoda współczuje... ja póki co nie mam szczęścia ani troche. Dokumenty wysłałam 20 lutego, 14 marca zadzwoniłam w koncu zapytać co z moim NOA i sie dowiedziałam ze odrzucili mi ead, reszta przyjęta ale listów nadal nie ma, czekam wlasnie na pocztę. Nie wiem czy w zwiazku z tym w ogole umówią mi biometrics czy bede musiała najpierw czekać aż mi przyślą NOA na poprawione ead, ale póki co nie wiem co do poprawy bo nie mam listu jeszcze... i weź sie człowieku nie denerwuj. Ojej... to rzeczywiście też nieciekawie... :/ Wydaje mi się, że umówią Cię na biometrics dopiero po przysłaniu NOA na poprawione EAD, ale mam nadzieję, że się szybko z tym uwiną. Ta cała procedura już tak mnie irytuje, że czasem mam ochotę polecieć do Polski i już tu nie wrócić.
Patipitts Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 2 minuty temu, margherita_s napisał: Ojej... to rzeczywiście też nieciekawie... :/ Wydaje mi się, że umówią Cię na biometrics dopiero po przysłaniu NOA na poprawione EAD, ale mam nadzieję, że się szybko z tym uwiną. Ta cała procedura już tak mnie irytuje, że czasem mam ochotę polecieć do Polski i już tu nie wrócić. Ja juz jestem wręcz pewna ze nie bedzie to prosty i przyjemny proces. Oczekuje tez na 99% RFE bo podatki moich sponsorów sa za 2016 bo sie nie rozliczyli jeszcze za 2017 w momencie wysyłania wiec podejrzewam ze zostanę poproszona o doslanie (na szczescie juz sie porozliczali). Ja tez mam czasem ochotę to pieprznac i wyjechać, szczególnie jak pomysle o wszystkich innych formalnościach ktore mnie w tym roku czekają (umiejscowienie aktu ślubu, wycieczka do ambasady po paszport, ewaluacja dyplomu, ssn, prawko, konto w banku którego wciąż nie założyłam i wiele innych dupereli). Kolekcja papierów ktora składam na te okoliczność jest naprawdę imponujaca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.