Skocz do zawartości

Odmowa Wydania Wizy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

właściwie to nie ja dostałam, odmowę a mój model

ma opcje na spotkanie z jednym z najlepszych fotografów świata w sprawie przyszłej współpracy dla wielkiego domu mody.

Ma szansę zostac top modelem.

We wniosku wizowym przedstawiliśmy :

- list zapraszajacy do USA <ktory okresla przedział czasowy niespełna tydzień w NY>

- rezerwacje biletow

- umowe najmu mieszkania w Polsce

- zaświadczenie ze szkoły

- umowe agencyjna

Nie mam pojęcia czy da radę to jakoś szybko załatwić ????

Pomocy !!!

Napisano

A dostal jakies powody odmowy ?

Jedyne co moze zrobic to sprobowac ponownie, ale jak nie dostal raz to szanse ze w ciagu kilku dni cokolwiek sie zmieni sa niewielkie...

Btw - co to za pomysl zeby kupowac bilety nie majac wizy w reku ?

Napisano

to wstępna rezerwacja więc bilety nie przepadną, bardziej zależy nam na tej opcji żeby poleciał !!! to jest wielka szansa

a czy istnieje może coś takiego jak wizy krótkookresowe ??? typu 7 dni ???

Odmowę dostał 2 razy : pierwszy raz za to, że za małe więzi z Polską wykazuje a drugi, że ie wiadomo czy w przyszłości nie będzie leciał tam do pracy.

A aplikowaliśmy po wizę turystyczno, służbową .

Napisano

Nie ma. Przy dwoch odmowach z takich powodow moim zdaniem nie ma najmniejszych szans na otrzymanie jej w najblizszym czasie.

Jedyna realna szansa to by byla wystapienie o wize z innej kategorii niz turystyczna - wymaga znaczniej wiecej papierologii. Dodatkowo odmowa wydaje sie sluszna bo cala sytuacja wydaje sie na pograniczu wyjechania do pracy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...