Skocz do zawartości

Praca W Usa Po Liceum Co Robic Zostac W Polsce I Byc Nieszczesliwym?

mmdct

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja sie wylamie :) Nigdzie nie wyjezdzaj, bo sie tylko zrazisz do USA. Masz obywatelstwo amerykanskie, wiec nie musisz sie nigdzie spieszyc. Idz na studia w Polsce, zdobadz jakies umiejetnosci wraz z edukacja i wtedy ameryka bedzie wygladala duzo bardziej kolorowo. Pojedziesz teraz do US i bedziesz nalewac kawe za kilka dolarow na godzine i martwic sie czy zdazysz do drugiej pracy, bo z rozlewania kawy to rachunkow raczej nie oplacisz, a znowu w twoim wieku to bedzie trudno znalezc cos sensownego.

Napisano

Zawsze można pojechać tylko na wakacje, wrócić na studia, a pod koniec już kombinować sobie jakąś sensowną pracę na miejscu i wiadomo-pracodawca chętniej zatrudni bo obywatelstwo jest. Poza tym jak zaczniesz pracować to nie będziesz miała dużo czasu na zwiedzanie, a podczas urlopu będziesz miała ochotę tylko zaszyć się w jakiejś chatce u brzegu oceanu w Kalifornii i nic nie robić przez 2 tygodnie...

Napisano

Z tymi studiami tez moze byc roznie. Fakt, taniej wyjdzie w Europie. Ale sa tez plusy studiowania juz tu, zdobywania od razu dyplomu ktory jest 'rozumiany,' szanowany, i jednoczesnie zdobywaniu na miejscu bezcennych tu internshipow i 'recommendations.'

Napisano

Ze wszystkimi Waszymi wypowiedziami sie zgadzam.Kazdy ma w jakims stopniu racje:)

Autorko musisz opracowac plan.Jezeli wyjedziesz sama po samym tylko liceum to bedziesz musiala miec conajmniej 2 prace zeby oplacic tu wszystko.Dobrze by bylo zebys miala jakis punkt zaczepienia i pomoc na poczatek.

Powodzenia:)

Ja ogolnie jestem za tym abys jechala:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...