KasiaHania Napisano 4 Września 2014 Zgłoś Napisano 4 Września 2014 Więc jeżeli ja kwalifikuję się do medicaid to mogę ja przyjąc? Ostatnio w szpitalu powiedziano mi że się kwalifikuje i Pani zapytała dlaczego nie korzystam ja stwierdziłam że nie moge bo jestem imigrantką. Wywnioskowałam to z dokumentów gdzie zobowiązuje sie do nie pobierania żadnych swiadczeń rządowych bo to Jesse ma mi zapewnić wszystko no i nawet na interview Pani o to pytała czy korzystam z czegoś. Chodzi mi głównie o to bo ubezpieczenia dla nas to 1200 miesięcznie....>.<
serafina Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Ja bede sie ubiegala o Medi -Cal. Wczoraj bylam w Community Health Center - jest to "przychodnia" dla biedniejszych. Wszystkiego mozna dowiedzic sie, poniewaz pracuja tam social workers. Moim zdaniem, jezeli prawo wymaga, abym byla ubezpieczona, musze skorzystac na razie z tej opcji.
kzielu Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Ja bede sie ubiegala o Medi -Cal. Wczoraj bylam w Community Health Center - jest to "przychodnia" dla biedniejszych. Wszystkiego mozna dowiedzic sie, poniewaz pracuja tam social workers. Moim zdaniem, jezeli prawo wymaga, abym byla ubezpieczona, musze skorzystac na razie z tej opcji. A co stoi na przeszkodzie wykupienia ubezpieczenia z Obamacare ?
serafina Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 A co stoi na przeszkodzie wykupienia ubezpieczenia z Obamacare ? A moglbys podac mi odpowiedni link? Bylabym wdzieczna. Moze to bedzie lepsza opcja?
kzielu Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 A moglbys podac mi odpowiedni link? Bylabym wdzieczna. Moze to bedzie lepsza opcja? http://healthcare.gov zdaje sie.
Amy Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 A co stoi na przeszkodzie wykupienia ubezpieczenia z Obamacare ? To, ze nie jest za darmo
KasiaHania Napisano 12 Września 2014 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 No więc przeszłam się na wizyte cotygodniowa do lekarza i chciałam ubiegac sie o medicaid no i Pani nadzorująca powiedziała ze na Alasce jest prawo takie że ja jako posiadacz zielonej karty moge tylko po 5 latach ubiegac sie o jakie kolwiek swiadczenia.....że tutaj akurat obowiązuje prawo stanowe, że ona tak była szkolona...niemniej jednak wypełniłam dokumenty i przejdą przez system moze sie uda jak to ona określiła. To, ze nie jest za darmo A to nie jeste tak ze jeżeli nie jestes super uboga to i tak płacisz za medicaid, medical itd? tylko płacisz mniej niż za normalne ubezpieczenie dokładnie tak jak w obamacare...niektórzy mają za darmo inni płacą ale niewiele...?
KasiaHania Napisano 19 Września 2014 Zgłoś Napisano 19 Września 2014 Nie wiem zależy od Twoich dochodów?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.