Skocz do zawartości

Aos I Kilka Pytań

Luko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziekuje. :)

Nasza sprawa o green card zmieniła status na 'case is ready to be scheduled for an interview.

Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?

• Odpowiedzi 468
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Gratulacje i powodzenia :D My mielismy szczescie, ze obylo sie bez interview.

• 3 miesiące później...
Napisano

drodzy forumowicze! kompletuje wlasnie swoja dokumentacje AOS i mam pytanie. Jak wiemy wymagane jest pare dokumentow - wczesniejsze NOA2, odpis aktu urodzenia z tlumaczeniem, itd. Czy skladamy oryginaly? Czy zwykle kserokopie?

Wybaczcie banalnosc mojego pytania, ale dostalam oferte pracy po nowym roku i nie chce popelnic jakiegos bledu..

Napisano

27go miałam green card interview. Tak jak większość osób tu pisze - wszystko odbyło się miło, sprawnie i szybko. Urzędnik popytał nas chwilę o wspólne życie, poprosił o zdjęcia i przyznał zieloną kartę. :)

Napisano

Ja sie pogubiłam. Po ślubie muszę wyłać form-I485 tak czy coś jeszcze? Na jakie nazwisko? Dziś byliśmy o SSN i był problem z nazwiskiem bo paszport i I-94 na poprzednie teraz po ślubie inne, ktoś tu pisał o tym. A do tego muszę pilnować imion bo mi piszą Monica albo Darota - moje drugie. Do tego dołączyć dokumenty jak certyfikat urodzenia, małżeństwa itd opłacić oczywiście. Czytałam tu, że o pozwolenie o pracę też trzeba coś wysłać? Szanowny małżonek ma wolne do końca tygodnia więc chcemy to max wykorzystać. Roelka ty nie zmieniałaś dokumentów z tego co pamiętam nie było problemów z tą kartą pobytu? Najgorzej z opłatą bo za każdą 985$ moja i córki bo za tego małego jedynie 635$ czyli o wakacjach w Polsce mogę zapomnieć. 

Napisano

http://www.visajourney.com/content/k1k3aos

Tu masz wszystko krok po kroku. Dokumenty oznaczone jako optional tez. Jest to twoje pozwolenie o prace i podroze. (EA i AP)

Tu jeszcze masz info https://www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-through-special-categories-family/k-nonimmigrant

Oplata to - $1,070 !!

AoS dla dziecka. Zalezy od wieku. Jesli jest ponizej 14 lat to $635.

Jakie nazwisko? Wpisujesz meza, chyba, ze chcesz swoje zachowac. :P Nie wiem czemu mialas problem z SSN. Ja normalnie po slubie bez problemu dostalam na nazwisko meza. Podalam im wtedy tez marriage certificate.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...