Didi33 Napisano 25 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Dziekuje. Nasza sprawa o green card zmieniła status na 'case is ready to be scheduled for an interview. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?
Didi33 Napisano 25 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Ok, przebrnęłam przez ten wątek. Już mniej więcej mam wyobrażenie czego się spodziewać.
Gość Napisano 25 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Gratulacje i powodzenia My mielismy szczescie, ze obylo sie bez interview.
Didi33 Napisano 26 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2016 Dzięki Roelka Najbardziej szkoda, że mi się badania przeterminowały, ale co to tam.
paula052787 Napisano 27 Października 2016 Zgłoś Napisano 27 Października 2016 drodzy forumowicze! kompletuje wlasnie swoja dokumentacje AOS i mam pytanie. Jak wiemy wymagane jest pare dokumentow - wczesniejsze NOA2, odpis aktu urodzenia z tlumaczeniem, itd. Czy skladamy oryginaly? Czy zwykle kserokopie? Wybaczcie banalnosc mojego pytania, ale dostalam oferte pracy po nowym roku i nie chce popelnic jakiegos bledu..
Didi33 Napisano 31 Października 2016 Zgłoś Napisano 31 Października 2016 27go miałam green card interview. Tak jak większość osób tu pisze - wszystko odbyło się miło, sprawnie i szybko. Urzędnik popytał nas chwilę o wspólne życie, poprosił o zdjęcia i przyznał zieloną kartę.
MoniaS Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 Ja sie pogubiłam. Po ślubie muszę wyłać form-I485 tak czy coś jeszcze? Na jakie nazwisko? Dziś byliśmy o SSN i był problem z nazwiskiem bo paszport i I-94 na poprzednie teraz po ślubie inne, ktoś tu pisał o tym. A do tego muszę pilnować imion bo mi piszą Monica albo Darota - moje drugie. Do tego dołączyć dokumenty jak certyfikat urodzenia, małżeństwa itd opłacić oczywiście. Czytałam tu, że o pozwolenie o pracę też trzeba coś wysłać? Szanowny małżonek ma wolne do końca tygodnia więc chcemy to max wykorzystać. Roelka ty nie zmieniałaś dokumentów z tego co pamiętam nie było problemów z tą kartą pobytu? Najgorzej z opłatą bo za każdą 985$ moja i córki bo za tego małego jedynie 635$ czyli o wakacjach w Polsce mogę zapomnieć.
Gość Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 http://www.visajourney.com/content/k1k3aos Tu masz wszystko krok po kroku. Dokumenty oznaczone jako optional tez. Jest to twoje pozwolenie o prace i podroze. (EA i AP) Tu jeszcze masz info https://www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-through-special-categories-family/k-nonimmigrant Oplata to - $1,070 !! AoS dla dziecka. Zalezy od wieku. Jesli jest ponizej 14 lat to $635. Jakie nazwisko? Wpisujesz meza, chyba, ze chcesz swoje zachowac. Nie wiem czemu mialas problem z SSN. Ja normalnie po slubie bez problemu dostalam na nazwisko meza. Podalam im wtedy tez marriage certificate.
ilon Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 Ja mialam problem z SSN, nie wyrobili dopoki nie mialam dokumentu z nowym nazwiskiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.