Laurka Napisano 12 Października 2013 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Nie wiem czy ktokolwiek wie, skoro Ambasada nie uaktualnila informacji na stronie. Moze trzeba dzwonic?
Karolcia2 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Napisano 14 Października 2013 Znalazłam tutaj taki link: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/medical_exam.html . Ale na czym polega zmiana to nie mam pojęcia... Wkrótce czekają mnie badania i próbuję się trochę rozeznać co i jak . Szkoda, że nie ma badań już w Poznaniu... Do Warszawy i Krakowa trochę daleko, ale trzeba wszystko przetrwać
Ka-ja Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Ja również na początku liczyłam na Poznań. Dużo bliżej i wszystko w jednym miejscu. W Warszawie RTG od 1 października wykonywane jest na ulicy Koszykowej 82, więc trzeba odwiedzić trzy miejsca. Testy kiłowe bez zmian.
Ka-ja Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Jestem już po badaniach. Wygląda to inaczej. RTG jest wykonywane na Waryńskiego 9, a badanie krwi koniecznie trzeba wykonać na Koszykowej 82. Zostałam wprowadzona w błąd podczas rozmowy telefonicznej. Natomiast Panie na Waryńskiego nie wiedziały nic o zmianach. Podobno dwie osoby przede mną robiły wszystko na Waryńskiego, po staremu. Nawet cena testu zmalała tam i wynosi 18 nie 27 złotych jednak lekarz powiedział, że może być nie przyjęty przez Ambasadę i pobrał mi krew jeszcze raz u siebie. Na wyniki badań muszę teraz czekać. Chciałam zrobić też komplet szczepionek. Udało się zrobić tylko jedną dodatkową. Reszta jest niedostępna w Polsce. Pozdrawiam.
Karolcia2 Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Czyli RTG na Waryńskiego 9, a testy kiłowe trzeba zrobić na Koszykowej? A U którego lekarza byłaś? Na Kosiarzy czy Okopowe? Pozdrawiam
Ka-ja Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Zgadza się. Byłam u lekarza na Kosiarzy. Wizyta trwa około 40 minut. Do gabinetu weszłam dużo wcześniej ponieważ ktoś nie przyszedł. Z podstawowych szczepień otrzymałam tylko na grypę 45 zł. Nigdy nie byłam szczepiona na świnkę ale lekarz nie mógł wykonać tego szczepienia. Podobno w Ambasadzie o tym wiedzą i wszystko będzie w porządku. Dodatkowe szczepienie na meningokoki kosztowało 225 zł. Teraz pani z recepcji informuje każdego kto dzwoni, że testy na kiłowe trzeba zrobić na Koszykowej. W e-mailu od Ambasady dostałam informację, że prace nad uaktualnieniem strony jeszcze trwają i należy pytać lekarzy o zmiany w badaniach.
Karolcia2 Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Jakby wszystko nie mogło być w jednym miejscu... Ale nic na to nie poradzimy . Jak na razie czekamy za listem. W ciągu dwóch miesięcy podobno mają przysłać. Zobaczymy jak to będzie . Dziękuję za odpowiedź.
KasiaHania Napisano 19 Października 2013 Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Meningokoki ???!!! u mnie powiedział ze to bez sensu sie na to szczepic.....i nie wiem czy nie wspomniał ze to mnie nie dotyczy w moim wieku.....
Ka-ja Napisano 19 Października 2013 Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Jak już pisałam wcześniej chciałam zrobić komplet szczepień, które nie są teraz wymagane. Lekarz z dodatkowych szczepień był w stanie zrobić tylko meningokoki. Powiedział, że są one uznawane w stanach. Teraz siedzę i się stresuję czekając na wyniki badań. Mają przyjść do mnie pocztą.
Misuzu Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2013 Witam, bardzo wazne pytanie dla mnie. Prosze o odpowiedzi na priv jesli ktos nie chce na forum. Czy ktos mial problemy ze zdjeciem rtg na wizycie? Tzn czy komus cos wyszlo i nie mogl miec wizyty dokonczonej?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.