sly6 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 w ds 160 masz pytanie o numer i jego wpisujesz legalnie te dokumenty uzyskales ?miales podstawy do tego To ze wize sie otrzymuje to nic,przekrocz potem granice a co chcesz powiedziec Konsulowi,ze pracowales?to moze wogole nie idz po wize ..
misfer Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 To że byłeś 5 miesięcy moim zdaniem nie jest dużym problemem, ale social na turystycznej?? hmm social nie jest potrzebny do zwiedzania, więc nie wiem jak się z tego wytłumaczysz... do prawka też nie jest potrzebny , oczywiście jeżeli ciągle myślimy o byciu turystą, sam byłem trochę u USA i jeździłem na tym szarym i nigdy nie było problemu (z 6 razy może jechałem bo nie potrzebowałem dużo jeździć)... ale dodam ja byłem turystą i sociala nie potrzebowałem....
MARIO1301 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 No więc tak ,numeru social nie wpisałem ,bo go nie pamiętam,natomiast wpisałem ,że miałem prawko!Może się wytłumaczę? Social był tak jak napisałem (nie do zatrudnienia),uzyskany legalnie do prawa jazdy!Jestem ciekaw czy będą drążyć temat.Tak czy inaczej jakie mam szanse w konsulacie,bądź po ewentualnym uzyskaniu wizy???
misfer Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Tylko że już będzie kłamstwo, jeżeli masz social a go nie wpisujesz.... dalej nie mogę przełknąć tego prawka amerykańskiego że je wyrabiałeś, ponieważ będąc turystą wystarczy szare tłumaczenie i możesz jeździć, a prawko i social, nie oszukujmy się do zwiedzania nie jest potrzebne... Jak możesz odpowiedz mi na pytanie?? Po co wyrabiałeś prawo jazdy z usa i social???? czy bez nich nie mogłeś zwiedzać?? Czy każdy turysta z niemiec, włoch czy innego kraju do zwiedzania potrzebuje tych dwóch rzeczy??
MARIO1301 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Prawo jazdy żeby mieć od ...tak sobie!A social,no trzeba było pozwiedzać,trzeba było popracować,co tu więcej pisać!Prawdopodobnie tym narobiłem sobie kłopotu.Może chociaż te 13 lat ,które minęło będzie na plus?
kzielu Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Czy w którymkolwiek momencie (uzyskując SSN lub wypełniając I-9 zaczynając pracę) zaznaczyłeś że jesteś obywatelem US ?
misfer Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Ok rozumie... ale prawo jazdy żeby mieć od tak sobie?? i tak odpowiesz konsulowi?? a social jak wytłumaczysz jak się o niego konsul zapyta??? bo fajnie mieć go?? ..... nie mi oceniać Twoje szanse... możesz pójść i otrzymać wizę jak skłamiesz i konsul się tego nie dopatrzy, co wtedy jak na lotnisku zapytają się o to?? co w sytuacji jeżeli konsul się zorientuje że go okłamałeś?? nie otrzymać wizy to nic miłego, szkoda kasy ale dostać zakaz ubiegania się o kolejną już boli bardziej...
MARIO1301 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Dobre pytanie "kzielu" tylko to było 13 lat temu !Jak sięgam pamięcią napewno nic takiego nie zaznaczałem!.Widze ,że postawiłeś konkretne pytanie,czy może mi to pomóc?
sly6 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Moze pomoc lub tez nie jak zaznaczyles ze do pracy to nie miales podstaw tak samo ze jestes obywatelem USA bo wtedy odpowiedziales falszywie A co do prawa jazdy,bywa tak ze na granicy zadaja pytanie po co Pani-Panu prawo jazdy z USA do zwiedzania jak to prawo jazdy znajda ,tak samo numer. a reszta to zobaczysz na rozmowie.
MARIO1301 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Wiem,że znajdą wszystko dlatego podchodzę do tego normalnie .Sam jestem ciekaw?.Pamietam,że po wylocie z USA luty 2001,ponownie przekraczałem granice w lipcu tego samego roku bez żadnych problemów,no ale miałem wizę!Zobaczymy na rozmowie szanse mam wg mnie 50/50!,najważniejsze,że żadnego terminu nie przesiedziałem......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.