Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to moze lepiej przeznac oplate na cos innego jak masz mowic ze pracowalas na turystycznej

jak kto wyjdzie na rozmowie to mozesz zapomniec o wize turystycznej .

tam jest pkt o national number i tam wpisujesz numer PESEL

• Odpowiedzi 531
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wcale nie chcę wspominac ale może się zapytac co robiłam ,a ta opłata to w Banku Pocztowym maja jakieś specjalne blankiety bo jakos to niewyraznie pisze na necie i nie mogę się w tym połapać i ile teraz się płaci pisze ze 400 zł ale nie wiem dokładnie w Banku nie wytłumacza mi??

Napisano

jak wezmiesz ten druk do banku pocztowego na poczcie to beda wszystko wiedziec i oplata ,na dzis to jest 496 zl .

pamietaj ze nie kazda poczta ma bank pocztowy,to zobaczysz po informacji na drzwiach i okienku.

drukujesz ten blankiet 160 dol

bez tego Cie nie przyjma na poczcie

http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp

zapoznaj sie z tym dobrze

moze pasc takie pytanie co robilas i jak zle wypadniesz na tych odpowiedziach to wizy nie otrzymasz wiec dobrze sie przygotuj na takie pytania.

Napisano

To ja mam go sobie wydrukowąć i z tym na pocztę ale ten co jest na samym końcu bo jak wejdę na tę stronę co mi podałeś sly6 to tam jest dopiero na końcu cos podobnego do wpłaty i jakis nr.zaznaczony na czerwono.

Napisano

A ja mam jeszcze kilka pytan odnośnie tego wniosku. Moj tata jest zameldowany w polsce i w Niemczech to jaki mam podac adres? I czy caky wnisek trzeba wypelniac w jezyku angielskim? :)

Napisano

Witam, mam pytanie. Mam zamiar wyjechać do USA w celach turystycznych, nie mam tam ani żadnej rodziny, ani znajomych. We wniosku jest pozycja Contact Person or Organization in the United States, czy mogę tam wpisac namiary na przykładowy hotel/hostel, w którym zamierzam się zatrzymać? Czy taka deklaracja jest wiążąca, tzn. w trakcie planowania wyjazdu mogę zmienić miejsce, w którym się zatrzymam? Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Napisano

Witam, jestem emerytka i chciałabym starać się o wizę turystyczną. W USA jest moja córka (nielegalnie) i moja wnuczka, która urodziła się w USA, partner córki też jest nielegalnie. Mam pytanie co mam odpowiedzieć na pytanie: czy mam rodzinę w USA i czy mogę powiedzieć, że TAK, chociaż córka jest tam nielegalnie. Czy to nie będzie stanowiło przeszkody do starania się o wizę, a rodzinie mojej córki tym nie zaszkodzę? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...