KaeR Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 wedle przepisow nalezy miec na leki z recepty,-recepte lub tez zaswiadczenie Ja tylko mowie jak jest.
MarthaJane Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 wedle przepisow nalezy miec na leki z recepty,-recepte lub tez zaswiadczenie Dzięki A żadne tłumaczenie recepty na język angielski nie jest potrzebne ?
sly6 Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Kaer a no jest ale sa takie rozmowy ze nalezy pokazac jesli chcesz to tlumacz ,niech lekarz sam tez napisze
KaeR Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Ale takie zaświadczenie musi być po angielsku w takim razie a tłumaczenie raczej przysięgłe. :-\
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Nadajesz leki w glownym bagazu i pies z kulawa noga sie nie zainteresuje. Ja bardzo czesto mam rowniez w podrecznym (w sumie okolo 400 tabletek roznych specyfikow), gdy nie nadaje nic na glowny i tez NIGDY nikt sie nawet nie zapytal, co to jest. A polowa tego, jest na recepte.
piotr3kk Napisano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2013 Siemka! Pozwoliłem podłączyć się do tego tematu ze swoim jednym pytaniem. Czy przy kontroli bagażu podręcznego sztywno trzymają się wymiarów? Mója torba podreczna (nie jest sztywna, także daje się ugnieść) przekracza w jednym wymiarze 4cm. Pytam ponieważ, bedzie to mój pierwszy lot do USA, w ogóle pierwszy raz w samolocie.
Big Napisano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2013 Potrafia sie trzymac. Ale 4cm raczej nikt nie zauwazy i na 100% nie bedzie zadnych problemow. Za to potrafia wazyc bagaz podreczny, nawet wymiarowy. I np. na LAX, LH kontrolowala wszystkie bagaze podreczne (wage).
pinapple Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Ryanair to nie jest regularna linia. Tam są zasady tanich linii. Do USA nimi nie dolecimy. dokładnie, z resztą wystarczy spojrzec na ich mapkę połączeń lotniczych...dalej niż na terenie Eurpoy...nie ma szans
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.