Skocz do zawartości

Koniec Formularzy I-94?

jkb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Póki co tak jest, ale DHS próbuje również pozbyć się w większości przypadków formulazy celnych. Docelowo ma to działać tak, że przy check-inie deklarujesz, czy wwozisz coś do USA.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Po przylocie.

Nie rozumie :) czyli co po przylocie gdzie niby będzie się wypełniało I-94? Niby chcą wszystko wiedzieć a teraz nie muszę podawać adresu ani telefonu gdzie się zatrzymuję?

Napisano

Po przylocie, przed podejściem do urzędnika.

Na lotniskach są punkty/stoliki gdzie można pobrać druki i wypełnić. Potem ustawiasz się w kolejce do urzędnika imigracyjnego i już.

Napisano

Czyli tak jak kiedyś I-94 normalnie będzie? mi chodzi o to żeby niby wycofano na 5 lotniskach i co jest w zamian. Na stronie tylko jakiś numer można wygenerować jak się potrzebuje do zmiany statusu czy innych spraw ale mi chodzi co z osobami czysto turystycznymi:) i skąd będę wiedział na ile mam pobyt jak nie będzie I-94 w paszporcie (chyba ze jakąś datę przybiją)

Napisano

Pieczątkę bedziesz miał w paszporcie. Ponadto, będziesz mógł sprawdzić do kiedy masz status online

Napisano

Ok czyli nic nie muszę po przylocie wypełniać online? uzupełniać danych gdzie przebywam itd? wysiadam z samolotu z d.celną i do okienka tak? :)

Napisano

These system shift will be in effect at 5 airports (Charlotte, Chicago, Las Vegas, Miami, and Orlando) from April 30, 2013, and will be progressively introduced at other major port of entries at the latest on May 21, 2013

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...