Aguśka28 Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Słuchawki daja za darmo (bynajmniej na mojej trasie) ale! jest to tania chinszczyzna!!!!! zle przez nie sluchać, glos jest znieksztalcowny! Lepiej wziąść swoje, pasują bez problemu!
haneczka019 Napisano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Aguśka28, bardzo dziękuję za opis. Trochę mnie nie było na forum i teraz dopiero zobaczyłam twoją informację. Nie wiem co będzie z moim wylotem w maju, zmieniłam pracę i nie mam pojęcia jak to wszystko rozegrać. No cóż zobaczymy. Za info i tak dziękuję bo na pewno się przyda .
haneczka019 Napisano 14 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Aguśka28, pamiętasz może z którego terminala w Berlinie odlatywałaś? I z ktorego był wylot z Chicago?
patryk176 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich czy leciał ktoś linią AirBerlin Kraków ----> Berlin(Tegel) Berlin(Tegel) ------> Miami powrót: Miami -----> Berlin(Tegel) Berlin -----> Kraków 1) Czy obsługa mówi choć trochę po Polsku 2) Czy bagaż nadany w Krakowie odbieram dopiero w Miami 3) Jak z przesiadką czy daleko trzeba przejść i czy trudno znaleźć odpowiedni gate. Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam Patryk.
Joanna30 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 1) Nie sądzę 2) Jeśli masz całą podróż (Kraków -> Berlin -> Miami) na jednym bilecie to tak. 3) Jak znasz angielski, choć minimalnie, to się połapiesz. Mapa lotniska Tegel: http://www.berlin-ai...alplan/TXL.html Połączyłam Twoje zapytanie z tematem o Air Berlin.
patryk176 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 Czy jest ogólnie ustalone w jakich gate będzie lądował samolot AirBerlin ?
Nigella Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 Po pierwsze, opłata za słuchawki staje się coraz bardziej powszechna - całkiem niedawno leciałam Virgin America i rzeczywiście słuchawki "made in China" kosztowały 3 dolary, ale - tak jak w Air Berlin - można było bez problemu podpiąć się ze swoimi. Po drugie, Air Berlin - bardzo dobre linie. Leciałam z Berlina do Miami po bardzo przystępnej cenie i bez przesiadki rok i cztery miesiące temu, w zeszłym roku tymi samymi liniami - z jedną przesiadką w Niemczech - lecieli moi rodzice. Wrażenia bardzo pozytywne, miła obsługa, ale jedzenie typowo samolotowe - nic specjalnego. Patryk, Tegel jest małym lotniskiem więc raczej się nie zgubisz. Według strony internetowej lotniska w Miami lądujesz na terminalu D.
patryk176 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 A jak jest z przesiadką w Tegel czy wychodzę po za strefę wolnocłową ? Czy są jakieś dodatkowe kontrole paszportowe ?
c4r0 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 Musisz wiedzieć, na którym terminalu lądujesz i z którego startujesz do Miami. Ja leciałem z Gdańska do Tegel i lądowałem na terminalu C. Lot do Miami będzie pewnie z terminalu A. Jeśli będziesz musiał przejść z C do A to pewnie będziesz musiał przejść kontrolę bezpieczeństwa ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.