julia_sw Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 staraj sie jeszcze w PL. jakieś rady dotyczące tego co mówić na rozmowie z konsulem, a czego nie mówić, wspominać o IEC?
Rademedes Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Jasne, ze wspomniec, mozesz zabraz ze soba jakies potwierdzenie tego, ze rzeczywiscie jedziesz na IEC. Liczy sie to, zeby wiedziec po co i gdzie jedziesz, gdzie sie zatrzymasz, u kogo itp.
julia_sw Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Czyli powinnam być szczera i otwarcie powiedzieć, że będąc w Kanadzie chciałabym po prostu pozwiedzać USA, bo zawsze o tym marzyłam?
jkb Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Jak najbadziej, CO najpewniej najpierw zapyta w jakim celu i na jak długo jedziesz i powiesz dokładnie tak, jak nam napisałaś.
ilya_ Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Julia, wg mnie tak wogole to nie masz co sie obawiac. Oczywistą sprawą jest, ze ktos jedzie do Kanady na rok z Europy, to chce przy okazji zobaczyc nowy jork, san francisco czy miami.... Nie jestes 1 i nie ostatnia
julia_sw Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Thank you, guys trochę mnie pocieszyliście
velish Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 Dzień mojej rozmowy się zbliża i co tu dużo mówić, zaczynam panikować Też się wybieram na IEC niedługo i bardzo chciałabym zajrzeć do Stanów przy okazji. Ja dodatkowo jestem jeszcze w trakcie studiów, chcę wziąć dziekankę i oczywiście wrócić po roku i je skończyć (to będzie działało na moją korzyść?). Co mnie martwi to moje dość mętne plany co do tego kiedy miałabym się w USA znaleźć. Co chcę zwiedzić wiem doskonale ale kiedy i na ile to już zależy od tego jak mi się życie w tej Kanadzie ułoży, kiedy na taką wycieczkę znajdę czas i fundusze (najlepiej to by było gdybym mogła się tam wybrać na jakiś miesiąc pod koniec upływu ważności programu, ale wcześniej bym wyskoczyła raz czy dwa do NYC ) Więc nie wiem za bardzo jak podczas rozmowy to rozegrać, a zauważyłam, że pytania dotyczące czasu pobytu są dość konkretne. Ach, i wujka z rodziną mam w Stanach na zielonej karcie, teraz już z obywatelstwem. W sumie nie wiem czego od forumowiczów oczekuję... Słów otuchy, oceny moich szans, przyjmę wszystko
sly6 Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 velish czasami dziekanka dziala a czasami nie, bo mozesz nie wrocic na studia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.