Skocz do zawartości

Pytanie O Czas Oczekiwania Na Egzamin Na Obywatelstwo.

Bea1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam kolejne pytanie, pare dni temu dostalam zawiadomienie, ze mam sie zglosic 25 kwietnia rano na biometric, a dzisiaj przyszlo kolejne zawiadomienie, ze w tym samym dnih ale 4 godziny pozniej mam appointment...weszlam na strone i sprawdzilam swoj status i jest napisane"Initial Review"..czyli jakis problem?.... hmmm jestem ponad 5 lat po slubie z obywatelem, na wize emigracyjna czekalam w PL ponad rok...czyli chyba nie ma watpliwosci, ze nic nie kombinowalismy z mezem..dolaczylismy wymagane dokumenty itd itd..o co chodzi? czy moze mi ktos pomoc to zrozumiec?, bardzo dziekuje i pozdrawiam cieplo.

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak sie zastanawiamy z mezem czy to nie jest zwyczajna pomylka?, druk identyczny/ I-797/, miejsce, dzien..tylko godzina inna...no i zmiana tego statusu online...echhh...zdecydowalismy, ze zadzwonimy w poniedzialek na infolinie i sprobujemy sie dowiedziec...o co chodzi...Czy moze macie jakies sugestie?

Napisano

Sugestia jest taka że to jest bez większego znaczenia. Ja na swój biometrics poszedłem 3 tygodnie przez wyznaczonym terminem...

Chyba nie bardzo rozumiesz o co pytam:), chodzi mi o to, ze dostalam 2 powiadomienia na ten sam dzien .../biometrics/...w tym samym miejscu tylko roznica 4 godzin...i na pierwszym wyraznie jest napisane biometrics, a na drugim..niby podobnie..ale juz w tytule appointment...niny to samo ..a jednak..troche mnie to dziwi..i troche chyba niepokoi...a nie wiem jak to wyglada..wiec dlatego pytam...czy to cos "nadzywczajnego", czy zwykla procedura itd..

• 3 miesiące później...
Napisano

Juz po wszystkim:)...interview mialam we czwartek..Pani egzaminujaca przesympatyczna:)..pytania z N-400 w trybie ekspresowym, potem jakies proste zdanie do przeczytania o Lincolnie i jedno do napisania; Lincoln was the President during the Civil War.

Potem 6 pytan ...1. Na ile lat wybieramy Prezydenta, 2. Dwie najwieksze rzeki w USA, 3..Jak sie nazywaja pierwsze poprawki do konstytucji, 4. Jak sie nazywa speaker of the house, 5. Kto zyl w Ameryce zanim przybyli pierwsi pielgrzymi, 6. Kiedy zostala podpisana Deklaracja Niepodleglosci...i tyle:). Dostalam karteczke, ze zdalam:)..Pani mi pogratulowala i koniec:). Czekam teraz na przysiege i jestem bardzo szczesliwa:). Pozdrawiam wszystkich cieplo, Bea.

Napisano

Bardzo dziekuje:), czekam teraz na przysiege..tylko ciekawe jak dlugo?:), mam jednak nadzieje, ze do konca sierpnia bede juz po...bo we wrzesniu planuje wakacje w PL, a potem grzecznie do szkoly;), Bea.

Napisano

Super. Gratulacje !!!

Mi cala procedura zajela 5 miesiecy. A najdziwniejsze jest to ze "egzaminator" nie zadal mi ani jednego pytania z tych 100 wymaganych. Nie zebym narzekala ;) Poprosil tylko o napisanie zdania, bo to musi byc na papierze. Rozmowa przestmpatyczna. Nie ma sie czego bac. Szybko, sprawnie. W porownaniu przez co przeszlam z Ambasada i Urzedem Imigracyjbym to "pikus"

Napisano

Ja wlasnie dostalam zaproszenie na egzamin. Mam za miesiac. Pora zaczac wkuwac;-) haha

Mam tylko pytanie, wraz z zawiadomieniem dostalam liste dokumentow do przyniesienia.

Ta lista wyglada tak jak lista dokumentow ktore wyslalam wraz z N400. Czyli co jeszcze raz mam i wszystko przynosic i drukowac???

Rozumiem ze tam gdzie mam original biore original i juz zadnych kopi nie robie?

Matko juz ostatni raz caly ten cyrk z dokumentami ech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...