Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

słuchajcie a powiedzcie mi jaka to ma być kwota ,którą ja muszę przedstawić, że sie utrzymam w Stanach?

jeżeli powiedzmy jadę ja mój przyszły mąż i dziecko

i jeszcze jedno pytanie, czy pamięta ktoś z was czy w tym wniosku ,który się składało było może pytanie

czy starałeś się o wizę kiedyś, albo czy miałeś wizę jakąś? bo mój narzeczony ma pracowniczą na 10 lat do usa

i teraz on mi mówi, że nie jest pewny czy zaznaczył tam taką odpowiedź, jeżeli w ogóle było takie pytanie?

Nie ma określonej kwoty jaka potrzebna jest do zagwarantowania sobie utrzymania. Możesz ale nie musisz mieć dokumentów bankowych.

Masz jedynie zrobić wrażanienie na konsulu, że dasz sobie radę na początku, o ile wogóle będzie pytał.

Wizę jaką masz wpisujesz w formularze, które wyślesz do KCC.

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jak juz wcześniej wspominałem nie udało mi sie i tym razem wyprostować GC, mam jednak pytanie. Jaka jest szansa i kiedy ewentualnie mógłbym sprawdzić czy decyzja o wylosowaniu sie zmieniła?

Jak wyczytałem wcześniej ponoć zostało 125 000 os z czego 50 tys zostało powiadomionych. Czy jeśli jestem w tych 75 tys osób czy powinienem byc tej nadzieji ze jeszcze mnie wybiorą ? Jeśli tak to kiedy ewentualnie mógłbym ponownie sprawdzić swój status i jakie są szanse.

Z góry BARDZO DZIĘKUJE za wyczerpujące odpowiedzi ;):):P

Wylosowali 125 tys i tyle powiadomili a ty mozesz sie załapac jesli bedzie dolosowanie na jesieni i tyle w temacie.

Napisano

Wylosowali 125 tys i tyle powiadomili a ty mozesz sie załapac jesli bedzie dolosowanie na jesieni i tyle w temacie.

Marekire skąd wiesz ile osób powiadomili? Bo kiedyś rozmawialiśmy o tym na forum, ale nie wiedzieliśmy.

Napisano

Powiadamiają wszystkich bo przecież pisze że to że zostałeś wylosowany nie oznacza że dostaniesz wize ponieważ ilość wylosowanych osób jest wieksza niż dostępna liczba wiz. Potem tylko trzeba sprawdzać cut-off numbers i tyle, ktoś z wysokim numerem może nie dostać. Na dodatek jak czytałem w postach wcześniej to z samej Europy numery są nawet 50 tys wiec gdzie reszta kontynentów.

Napisano

No tak, ale z drugiej strony w tamtym roku wylosowali ponoć 100 tys. osób z czego w maju powiadomili 60 tys. a jeszcze w październiku kolejne 10 tys. Może więc jest jakaś szansa na październikowe dolosowanie.. Nie wiem jak jest na pewno, ale mam na to nadzieję ;)

Napisano

A skąd ta wiadomość że powiadomili 60 tys? Mnie się wydaje że powiadomili 100 tys i dolosowali 10 tys a teraz kierowani doświadczeniem z ubiegłego roku od razu wylosowali i powiadomili 125 tys bo jest słaby odsetek przyznawanych wiz.

Napisano

A skąd ta wiadomość że powiadomili 60 tys? Mnie się wydaje że powiadomili 100 tys i dolosowali 10 tys a teraz kierowani doświadczeniem z ubiegłego roku od razu wylosowali i powiadomili 125 tys bo jest słaby odsetek przyznawanych wiz.

Tak jak rozmawialiśmy wcześniej o tym to padła taka liczba, chyba @sly6 coś o tym wiedział. Twoje rozumowanie @Marekire wydaje sięlogiczne jakby nie patrzeć.

Tak jak napisał @sly6, trzeba sprawdzać ;)

Napisano

ja nic nie wiem ;)

jedynie czytalem na forum ze wylosowanych zostalo 125 tys osob ,ale i tak malo osob pisze na forum ,jakby sie powtorzyl rok ubiegly ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...