Skocz do zawartości

Warszawa-Amsterdam-Seattle 23 Czerwca

Gość Violonczela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ooo, to Ty niedługo tam na stałe chyba zostaniesz

ja miałbym za dużo do przeniesienia i za stary juz jestem na takie "przeprowadzki"

ja mogę tylko odwiedzić i ponarzekać

siostrom juz ponarzekałem - że wszystko pięknie ale to samo znalazłyby w Europie a o ile łatwiej by było je częściej odwiedzać

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość Violonczela
Napisano

Na stale...,to za duże słowo, no i w moim wieku..:), to tez nie proste. Pobyc trochę..czemu nie a jeśli ku temu jest okazja.. ;), Zresztą wszystko może się zdarzyć, bo jeszcze nie mam wizy....Serdecznie pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano

Na stale...,to za duże słowo, no i w moim wieku.. :), to tez nie proste. Pobyc trochę..czemu nie a jeśli ku temu jest okazja.. ;), Zresztą wszystko może się zdarzyć, bo jeszcze nie mam wizy....Serdecznie pozdrawiam

No to tym razem juz napewno sie spikniemy, jak nie w kosciele w Portland to moze pomozesz we wrzesniu przy polskim festiwalu. Ja zawsze potrzebuje ludzi do pracy w moim dziale (placki zemniaczane).

Gość Violonczela
Napisano

No to tym razem juz napewno sie spikniemy, jak nie w kosciele w Portland to moze pomozesz we wrzesniu przy polskim festiwalu. Ja zawsze potrzebuje ludzi do pracy w moim dziale (placki zemniaczane).

;) Jak jeszcze bede...to czemu nie. Pod warunkiem, ze placki wg mojego przepisu...;)

Napisano

;) Jak jeszcze bede...to czemu nie. Pod warunkiem, ze placki wg mojego przepisu... ;)

Nie ma problem, jezeli beda lepsze jestem za Twoim przepisem. Uprzedzam ze latwo nie bedzie bo zgodnie wszyscy orzekli ze tegoroczne placki (wg mojego przepisu) byly najlepsze od wielu lat... ;-)

Gość Violonczela
Napisano

To poprosze o przepis wyprobuje...sprawdze, ;) A tak swoja droga, slyszalam ze macie tam przepyszne jedzonko. Slyszalam o WAs..,bedac w Oregonie. Stany jednak nie sa takie duze... ;) Pozdrawiam

Napisano

To poprosze o przepis wyprobuje...sprawdze, ;) A tak swoja droga, slyszalam ze macie tam przepyszne jedzonko. Slyszalam o WAs..,bedac w Oregonie. Stany jednak nie sa takie duze... ;) Pozdrawiam

Jedzenie na Fetivalu rzeczywiscie jest dobre. Polska kielbasa, bigos, pierogi, setki blach domowych ciast, polskie piwo, zapiekanki I oczywiscie rewelacyjne olacki ziemniaczane + kupa innych atrakcji.

Przepisem oczywiscie sie nie podziele bo jest chroniony scisla tajemnica ;-) poza tym sa to proporcje na 5 galonowe wiadro przyrzadzane jednorazowo. W tym roku obralismy, starlismy I wysmazylismy dwie palety ziemniakow. Byloby wiecej ale w drugi dzien festiwalu zaczelo troche popadywac I spadla ilosc gosci, ktorych ilosc w tym roku jest szacowana na ok. 15 tysiecy.

Gość Violonczela
Napisano

Jedzenie na Fetivalu rzeczywiscie jest dobre. Polska kielbasa, bigos, pierogi, setki blach domowych ciast, polskie piwo, zapiekanki I oczywiscie rewelacyjne olacki ziemniaczane + kupa innych atrakcji.

Przepisem oczywiscie sie nie podziele bo jest chroniony scisla tajemnica ;-) poza tym sa to proporcje na 5 galonowe wiadro przyrzadzane jednorazowo. W tym roku obralismy, starlismy I wysmazylismy dwie palety ziemniakow. Byloby wiecej ale w drugi dzien festiwalu zaczelo troche popadywac I spadla ilosc gosci, ktorych ilosc w tym roku jest szacowana na ok. 15 tysiecy.

Nie wiedziałam, ze te Festivale jest takim dużym przedsięwzięciem..

Czyli jesteśmy umówieni pod plackami :).. Na pewno się tam pojawie....i oferuję pyszne krokieciki z kapustą i grzybkami ;)

Napisano

Nie wiedziałam, ze te Festivale jest takim dużym przedsięwzięciem..

Czyli jesteśmy umówieni pod plackami :).. Na pewno się tam pojawie....i oferuję pyszne krokieciki z kapustą i grzybkami ;)

Pierwsze festivale byly na ustawionych w forme sceny paletach, teraz to juz spore przedsiewziecie. Niedawno zreszta zapadla decyzja o hamowaniu rozwoju bo zwyczajnie nie dajemy rady z powodu braku miejsca. Przeniesienie zas w inne miejsce wiaze sie z koniecznoscia wynajecia powierzchni a to juz obniza zyski, zostanie wiec tak jak jest. Sredni dochod z dwudniowej imprezy oscyluje wokol $ 100 tysiecy wiec warto zapracowac w dwa dni na dofinansowanie calorocznej dzialalnosci...

Na krokiety juz sie zapisuje..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...