sly6 Napisano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2013 To nie jest takie pewne ze dostanie b1-b2 czasami ludzie tak mysla ze dostana taka wize-wizy a dostaja sama b1 i tyle . lepiej juz aplikowac o b1-b2
Adam K. Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2013 Tylko, żeby aplikowanie o B1/B2 nie dało mi pytań, po co mi wiza turystyczna, skoro jadę tylko na konferencje. Ze względu na zasady wyjazdu z uczelni i tak będę zmuszony wrócić po 4 dniach.
Adam K. Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie, co wybrać we wniosku, jako zatrudnienie? Jestem studentem studiów dziennycj licencjackich, a jednocześnie doktoranckich, i prowadzę badania na uczelni na umowę - zlecenie. Czy to jest zatrudnienie??
asik997 Napisano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 Tylko, żeby aplikowanie o B1/B2 nie dało mi pytań, po co mi wiza turystyczna, skoro jadę tylko na konferencje. Ze względu na zasady wyjazdu z uczelni i tak będę zmuszony wrócić po 4 dniach. A jak za rok stwierdzisz, że masz parę tygodni wolnego i chciałbyś pozwiedzać, to będziesz aplikować o tyrystyczną?? Wizy nie dostajesz na konkretny wyjazd. Nie wiesz co się może zdarzyć za miesiąc/rok. To samo możesz powiedzieć konsulowi, że teraz jedziesz na konferencję, no ale może za rok to wyskoczysz zobaczyć wielki kanion. Bądź dobrej myśli i bierz B1/B2.
haneczka019 Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2013 A jak za rok stwierdzisz, że masz parę tygodni wolnego i chciałbyś pozwiedzać, to będziesz aplikować o tyrystyczną?? Wizy nie dostajesz na konkretny wyjazd. Nie wiesz co się może zdarzyć za miesiąc/rok. To samo możesz powiedzieć konsulowi, że teraz jedziesz na konferencję, no ale może za rok to wyskoczysz zobaczyć wielki kanion. Bądź dobrej myśli i bierz B1/B2. Dokładnie, ja zrobiłabym tak jak radzi asik.
Adam K. Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Dobra, udało mi się zdobyć od swojego promotora na uczelni potwierdzenie mmoich planów w USA, ma też list polecający z uczelni w Stanach. Mam jescze tylko kilka pytań, co do formularza DS-160. Wracając do pytania o zatrudnienie...co w mojej sytuacji wybrać? STUDENT, czy może NATURAL SCIENCES, albo PHYSICAL SCIENCES (ukończyłem studai mgr z chemii, jestem na doktoracie również z chemii). Dodatkowo, nieco później jest pytanie o firearms, nuclear, explosives, biological, or chemical experience...dla mnie to pytanie jest typowo wojskowe, ale czy powinienem pisać, że mam, bo jestem skończyłem ( i dalej studiuje chemie)??
KaeR Napisano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 or chemical experience...dla mnie to pytanie jest typowo wojskowe, ale czy powinienem pisać, że mam, bo jestem skończyłem ( i dalej studiuje chemie)?? Odpowiadasz, że posiadasz i wyjaśniasz po ludzku, że studiowałeś i studiujesz chemię. Możesz wyjaśnić, że nie masz oprócz chemii doświadczenia nuklearnego, biologicznego itd.
mufinka Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 czy ktoś się orientuje jak długo jest ważne zaświdczenie z pracy ( o zarobkach, zatrudnieniu itp ) ?? pytam ponieważ rozmowe mam 3.06 a zaświadczenie mam wystawione 15.05 , będą mi robić jakieś problemy w konsulacie ?
Joanna30 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Nie będą. Jest nawet duża szansa, że w ogóle nie poproszą Cię o takie zaświadczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.